Rich Internet Applicaties voor Business Toepassingen

Rich Internet Applicaties voor Business Toepassingen


Wat hebben Flex/Flash, Silverlight en HTML 5 uw bedrijf te bieden ?

9 September 2010 (14 - 21u)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar over Rich Internet Applicaties ?

Traditionele Web applicaties hebben het nadeel dat alle interacties met de applicatie via de server gebeuren, wat de interactiviteit, reaktiesnelheid, gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit beperkt. Door het gebruik van client-side technologie kunnen Rich Internet Applicaties (RIA) deze problemen oplossen, en kunnen we de gebruikservaring van een klassieke desktop applicatie benaderen:

De komst van AJAX (Asynchronous Javascript And XML) maakte het voor Web developers mogelijk om data via XML boodschappen uit te wisselen tussen client en server zonder dat de browser pagina hoefde ververst te worden. AJAX was een grote stap voorwaarts, maar het was maar het begin. Om grotere applicaties te bouwen met AJAX, om de incompatibiliteiten tussen browsers op te lossen, en om het ontwikkelingsproces te vereenvoudigen, werden er diverse open source en commerciële frameworks ontwikkeld. Hierdoor werd RIA ontwikkeling een stuk makkelijker, en de 2 voornaamste ontwikkelingsplatformen op dit moment zijn Adobe's Flex (voor Flash en AIR applicaties) en Microsoft's Silverlight. Natuurlijk krijgen deze dan ook de meeste aandacht tijdens dit seminar.

Dit seminar geeft een overzicht van de mogelijkheden en uitdagingen van Rich Internet Applicaties, zowel op applicatief, grafisch, visueel als op multi-platform vlak, en plaatst de belangrijkste RIA standaarden en ontwikkelingstools naast elkaar. Aldus krijgt u op 1 enkele dag een neutraal en up-to-date beeld van de RIA tools markt.

Welke vragen worden beantwoord tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is vooral bedoeld voor IT beslissingsnemers en projectleiders die:

U krijgt tijdens dit seminar een overzicht van de diverse RIA oplossingen, advies over hun inzetbaarheid en demonstraties over het gebruik ervan.

 Volledig Programma

13u30 - 14u00
Registratie met koffie/thee en croissants
14u00 - 15u10
De korte maar bewogen geschiedenis van Rich Internet Applicaties
15u10 - 15h50
Flex: deel 1
15u50 - 16u10
Koffie/Thee en versnaperingen
16u10 - 16u40
Flex: deel 2
16u40 - 17u50
Silverlight
17u50 - 19u00
Diner
19u00 - 19u20
Demonstraties en Showcases van Flex

Wij behandelen een aantal concrete realisaties en gaan hierbij in op de praktische aspecten van Rich Internet Applicatie-ontwikkeling met Flex/Flash/AIR

19u20 - 19u40
Demonstraties en showcases van Silverlight

Wij behandelen een aantal concrete realisaties en gaan hierbij in op de praktische aspecten van Rich Internet Applicatie-ontwikkeling met Silverlight

19u40 - 20u00
Koffie/Thee en Versnaperingen
20u00 - 20u45
De Toekomst
20u45
Vragen en Antwoorden; Discussie
21u00
Einde van dit seminar

 Sprekers


Stefan Smeets (RealDolmen)
RealDolmen

Stefan Smeets is een lead architect en technisch project leider bij RealDolmen. De voorbije jaren is hij betrokken geweest bij Web ontwikkelingen in een heel aantal technologieën zoals Java, Perl/CGI, PHP, Ajax, CSS, HTML, ... Het gaat hier om toepassingen voor interne gebruikers, klanten applicaties en SEO websites. Hij houdt zich bezig met in lijn brengen van de wensen van gebruikers, de business en de technologie. Zin geven aan technologie zonder innovatie uit het oog te verliezen zijn zijn belangrijkste drijfveren.

Kevin Dockx (RealDolmen)
RealDolmen

Kevin Dockx is woonachtig in België en tewerkgesteld bij RealDolmen, een van Belgiëís grootste ICT bedrijven. Zijn functie daar is tweeledig: enerzijds technisch specialist / projectleider in .NET web applicaties, vooral Silverlight, en anderzijds solution manager voor Rich Applications (Silverlight, WPF, Surface). Hij is vooral bezig met alles wat te maken heeft met Silverlight, maar houdt toch nog de nieuwigheden omtrent andere MS .NET producten in de gaten. Als Silverliggh enthusiast spreekt hij regelmatig op verschillende (inter)nationale events, zoals MS DevDays in Nederland, TechDays in Portugal, verscheidene BESUG events, ...

Zijn blog kan gevonden worden op http://blog.kevindockx.com/, en hij is tevens auteur van het Silverlight 4 Data and Services Cookbook (Packt Publishing), en gepubliceerde schrijver voor het .NET Magazine (Nederland).

Peter Nelissen (RealDolmen)
RealDolmen

Peter Nelissen, werkzaam binnen het Java Competence Center van RealDolmen, is gepassioneerd door Adobe Flex en werkt mee aan het strategisch plan om Flex groot te brengen binnen RealDolmen. Verder trekt hij het solution domein 'Interactivity & Usability', een technologie-onafhankelijk verhaal waar onder andere wordt samengewerkt met het Microsoft Competence Center en Specialized Technologies (bijv. Oracle). Naast deze business development activiteiten is hij sinds juli technisch project leider op een project bij Mobistar.

Peter behaalde zijn diploma Bugerlijk Ingenieur in de computerwetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. In zijn voorlaatste jaar koos hij voor de optie Mens-Machine communicatie. Deze theoretische en/of research georiŽnteerde achtergrond kan hij binnen RealDolmen omzetten in de praktijk door enerzijds het algemeen verhaal te brengen over Interactivity & Usability en anderzijds hier een concrete implementatie aan te koppelen met het gebruik van Adobe Flex.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->