Robotic Process Automation (RPA) in de Praktijk

Robotic Process Automation (RPA) in de Praktijk


Een praktisch overzicht van de mogelijkheden, oplossingen en business cases voor RPA in uw bedrijf

17 October 2018 (14-18u30)
Locatie: Parker Hotel (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Mathias Fransen + diverse praktijkgetuigenissen
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar over robotic process automation ?

Dit seminar legt uit wat Robotic Process Automation (RPA) is, en welke rol dit in uw bedrijf kan spelen. RPA krijgt momenteel enorm veel aandacht, omdat het bedrijven in staat stelt om digitaal te transformeren zonder grote aanpassingen aan hun legacy back-end systemen, silo's en mainframes. RPA software kan immers exact hetzelfde doen als de normale werknemer: inloggen op legacy systemen, keyboard- en muis-input simuleren, informatie aflezen van schermen, combineren en transformeren, en deze vliegensvlug invoeren in andere systemen. Software-robots nemen daardoor eenvoudig, handmatig, tijdrovend, repetitief en routinematig werk uit handen van uw medewerkers: "RPA tools take the robot out of the human". Software-robots lenen zich enorm tot efficiëntie- en procesverbetering, en worden meer en meer ingezet voor "operational excellence".

RPA heeft een aantal duidelijke voordelen:

Software robots kunnen uw efficiency enorm verhogen, want ze werken goedkoper, sneller, foutlozer, en 365/24/7. Dit seminar legt uit hoe u deze veelbelovende technologie praktisch en concreet inzet, welke tools beschikbaar zijn en wie de marktleiders zijn, hoe u interessante business cases ontdekt, en hoe RPA een opstapje kan zijn tot "Cognitive Automation" a.k.a. "Smart Process Automation", één van dé grote trends voor 2018.

Bovendien kan RPA makkelijk gecombineerd worden met chatbots, conversationele interfaces/agents en virtual assistants. Dit zijn autonome programma's die ontworpen zijn om zich te gedragen als een menselijke interface die bepaalde akties onderneemt. Chatbots luisteren naar text of voice input, die via populaire, wijd-verspreide messaging platformen (Facebook Messenger, Whatsapp, Slack, Skype, WeChat, ...) door een natural language processing (NLP) interface worden geïnterpreteerd. Ook deze NLP engine moet u niet meer zelf bouwen of installeren, deze draait in de cloud op de cognitieve platformen van bv. Amazon (Alexa), Google (Cloud Platform), IBM (Watson Conversations), Microsoft (Bot Framework en LUIS), ... Via klassieke RPA kunnen we chatbots toegang geven tot allerlei schermen en applicaties, zelfs gebruik makend van natural language processing, intelligente OCR (optical character recognition) en artificiële intelligentie/machine learning.

Het is duidelijk dat RPA erg veelbelovende technologie is, die samen met andere gloednieuwe technologieën voor een verregaande automatisering en robotisering van uw werkprocessen kan zorgen. Tijdens dit seminar leert u hoe u deze veelbelovende technologie praktisch en concreet inzet, welke tools beschikbaar zijn, wie de marktleiders zijn, en hoe u interessante business cases ontdekt.

Aarzel niet om uw vragen en bedenkingen rond RPA vooraf door te sturen, zodat we deze aan onze sprekers kunnen voorleggen, en het antwoord hierop verwerkt wordt in dit interessant en goed gevuld namiddagseminar.

Welke vragen worden op dit seminar beantwoord ?

Dit seminar beantwoordt deze en vele andere vragen:

Iedereen die geinteresseerd is in het optimaliseren van bedrijfsprocessen en het bereiken van "operational excellence" zal voordeel halen uit dit praktisch en leveranciersonafhankelijk overzicht van wat RPA is, wat uw bedrijf er mee kan doen, en hoe u RPA robots bouwt.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie met Koffie/Thee en Croissants
14.00u
Welkom + Waar past RPA in het automatiseringslandschap (Patrick Van Renterghem, @itworks)
14.15u
RPA: Wat, Waarom, Aanpak en Toepassingen (Mathias Fransen, Roborana)
15.00u
Customer Case: Automatisatie van de processen bij Acerta Sociaal Secretariaat (Jurgen Claes)

Jurgen gaat dieper in op:

15.40u
Coffee/Tea Break and Networking
16.00u
Customer Case 2: RPA Botfarm bij Marktleidende Telecom Provider (Arjen van Berkum, COO van Another Monday)

Arjen gaat dieper in op het robotiseren van de job order planning (vooral bestaande uit "customer research" en "appointment booking") binnen de klantendienst van een grote telecom provider. Het behaalde resultaat is benijdenswaardig, gaande van een 60% kostenbesparing en een 30% reductie in de procesverwerkingstijd, tot een 10% verbetering van de klantentevredenheid, een significante vermindering van fouten, en een drastische reductie van de trainingtijden. De bots staan mensen bij in hun dagdagelijkse activiteiten. Ondertussen verwerken de 1500 door Another Monday ontwikkelde bots nu meer dan 100.000 transacties per dag, toegepast op meer dan 100 complexe processen.

16.40u
Customer Case 3: Use Cases met Automation Anywhere (Wim Peeters, Technical Sales Manager Hybrid Cloud Integration Software - Benelux bij IBM)

Wim gaat dieper in op:

17u20
RPA Technologie, Tools en Demo's
18.10u
Discussie + Vragen & Antwoorden
18.30u
Einde van dit seminar

Wist u dat geinteresseerden in robotisering en RPA een community RPA Meetup Belgium hebben opgestart, waar ze regelmatig de nieuwste mogelijkheden en de recentste ontwikkelingen in robotisering bespreken ? Registereren en inschrijven kan via hun Meetup groep, en we kunnen hun activiteiten ten zeerste aanbevelen.

 Sprekers


Mathias Fransen (RoboRana)
RoboRana

Mathias Fransen is Founder en Managing Partner bij RoboRana, een RPA competentiecentrum binnen de Cronos Group dat focust op het opleveren van end-to-end RPA (Robotics Process Automation) en intelligent automation oplossingen. RoboRana is tool-agnostisch, maar heeft officiële partnerships met UiPath, Blue Prism, Automation Anywhere/IBM, ABBYY en anderen.

Acerta Sociaal Secretariaat

Jurgen Claes is manager business transition & application management bij Acerta. Met zijn team slaagt hij erin om vanuit de business organisatie bruggen te maken met de ICT-afdeling in het kader van de projectwerking en bij het onderhoud van de applicaties. Eén van de uitdagingen waar hij voor staat is om de automatisatie van de processen bij het Sociaal Secretariaat op de kaart te zetten.

Arjen Van Berkum (Another Monday)
Another Monday

Arjen van Berkum is blogger, vlogger, motivator, bon vivant, ondernemer én vader van een geweldige dochter.

Arjen is nu COO van Another Monday, verantwoordelijk voor sales, marketing, customer success en de internationale expansie van Another Monday.

Elke dag is hij bezig om voor zijn bedrijf en haar klanten het verschil te maken in een wereld waarin onzekerheid regeert. Technische mogelijkheden openen nieuwe kansen om klanten, processen, medewerkers en producten te veranderen en soms radicaal te wijzigen. Hij gelooft in het feit dat dit een tijd van kansen is. Leitmotiv van Another Monday is "driving automation to the next level with RPA".

Wim Peeters (IBM Benelux)
IBM Benelux

Wim Peeters is Technical Sales Manager Hybrid Cloud Integration Software - Benelux bij IBM.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->