Service Ontwerp en Modellering in een SOA

Service Ontwerp en Modellering in een SOA


Praktische workshop over het identificeren, definiëren, modelleren en realiseren van services in een SOA

31 March-1 April 2010 (10-18u)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1150 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Doel en opbouw van deze tweedaagse workshop

De evolutie naar service-georiënteerde architecturen lijkt niet meer te stoppen. Services kunnen meer en meer gezien worden als elementaire bouwstenen voor applicaties, bedrijfsprocessen, cloud computing oplossingen, mashups, ... De wendbaarheid (agility) en flexibiliteit van een SOA-implementatie, de verregaande integratiemogelijkheden (zelfs met legacy applicaties), en de herbruikbaarheid en toekomstgerichtheid vormen een interessant alternatief voor de huidige monolitische en moeilijk aanpasbare applicaties. Echter, een SOA staat of valt met een goed ontwerp van de onderliggende services, en dit is precies het onderwerp van deze tweedaagse workshop.

Deze workshop behandelt het identificeren en definiëren van de services die nodig zijn om de business behoeften af te dekken. U zal leren hoe u services op een iteratieve manier kan ontdekken en modelleren, vertrekkend van bedrijfsprocessen en gebaseerd op architectuurprincipes. Bovendien zal de voorgestelde werkwijze toelaten om legacy applicaties te integreren en te combineren met nieuwe ideeën en concepten.

Tijdens de workshop zullen we SOA op een zeer praktische top-down manier benaderen, en u uitleggen hoe u verschillende situaties aanpakt. Aan het einde van de workshop zal u in staat zijn om (in groep) een praktische case uit te werken op een iteratieve manier.

Welke vragen worden tijdens deze workshop beantwoord ?

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Deze workshop is bestemd voor iedereen die begaan is met het modelleren van services in proces- en SOA-georiënteerde oplossingen. Het geeft een overzicht van de belangrijkste concepten in BPM, SOA en enterprise architectuur, alsook van de modelleertechnieken en diverse notaties, maar de nadruk ligt vooral op de richtlijnen en best practices voor het ontwerpen van deze nieuwe architecturen.

In het bijzonder is dit seminar interessant voor: ICT managers, IT en enterprise architecten, bedrijfs-, proces- en IT-analisten, ontwerpers, ontwikkelaars, technologieplanners, consultants, systeemanalisten en -ontwerpers, ...

 Volledig Programma

9.30h - 10.00h
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee
10.00h
Begin van dag 1 en van deze workshop

Elke dag begint om 10 u. Wij verwelkomen de deelnemers met koffie/thee vanaf 9u30 en beide dagen eindigen rond 18u. Onderstaande agenda wordt verdeeld over deze 2 dagen:

1. Inleiding

2. Services: definities, concepten en karakteristieken

3. Services vanuit een architecturaal standpunt

4. Services ontwerp en modellering: notaties en technieken

5. Praktische Case

18.00u
Einde van dag 2 en van deze workshop

 Sprekers


Pascal Dussart (LoQutus NV)
LoQutus NV

Pascal Dussart is een ervaren Enterprise Architect bij LoQutus NV, gespecialiseerd in het begeleiden en ondersteunen van organisaties uit verschillende sectoren zoals Colruyt, LNE, LCM, M-Team, Eandis, Agiv, De Lijn, Acerta, Arcelor-Mittal, Fedict, ... Als adviseur Enterprise Architectuur ondersteunt Pascal organisaties die architectuur willen inzetten als een krachtig instrument ter ondersteuning van een efficiŽnte en effectieve realisatie van de strategische en operationele objectieven. Hij is eveneens actief in grote enterprise architectuur initiatieven met program- en project roadmapping en to-be enterprise architecture landscaping.

Pascal participeert al meer dan 18 jaar in IT projecten en heeft een ruime ervaring in procesautomatisering, decision management, service-oriŽntatie en cloud computing. Bij LoQutus is hij serviceteam-leader architectuur, verantwoordelijk voor de uitbouw van de dienstverlening rond enterprise architectuur, solution architectuur, application lifecycle management en information management.

Pascal is TOGAF Certified (The Open Group), Certified Enterprise Architect (Carnegie Mellon University/ISRI) en tevens Certified SOA Solution Designer (IBM) en PRINCE2 Certified (foundation).

Bart Du Bois (LoQutus NV)
LoQutus NV

Bart Du Bois is een architect, gespecialiseerd in de evaluatie en verbetering van software architectuur en ontwerp. Zijn architectuuropdrachten voltooide hij zowel in een academische context (Alcatel-Lucent, Philips Medical Systems) als in een consultancy rol (KBC, AGIV, Aquafin).

Bart is een ervaren lesgever in het domein van software evolutie. Naast het begeleiden van practica aan de Universiteit Antwerpen begeleidde hij seminaries en workshops bij o.a. Sirris, Arcelor-Mittal, en I.T. Works. Hij heeft een doctoraat in de Informatica (Software Reengineering), en is TOGAF 8 gecertifieerd.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->