Server en Storage Consolidatie

Server en Storage Consolidatie


Meer capaciteit en een betere beheersbaarheid aan een lagere kost ...

27 May 2004 (14-21)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Dit seminar wordt reeds voor de zesde maal georganiseerd, maar wordt telkens volledig herzien en up-to-date gebracht met de nieuwste marktontwikkelingen en inzichten. De spreker geeft een overzicht van en positioneert de nieuwste server en storage technologieën, en geeft aan hoe en wanneer deze best ingezet kunnen worden. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan methodologie- en procesaspecten. De consolidatieproblematiek wordt behandeld in het breder kader van optimalisering van een ICT infrastructuur.

Nu IT investeringen onder druk staan bij de meeste bedrijven, moeten IT managers nieuwe oplossingen vinden om dezelfde (en meer) applicaties te draaien op minder en goedkopere servers. Gelukkig bestaan er een aantal nieuwe technologieŽn die dit mogelijk maken, clustering komt binnen ieders bereik, en er worden steeds meer best practices gevonden in server en storage consolidatie.

Dit seminar heeft 4 onderdelen: Jan Dooms beschrijft in eerste instantie de belangrijkste technologieŽn, standaarden en technieken voor de consolidatie van opslag, daarna de diverse oplossingen voor de consolidatie van servers met een apart hoofdstukje en virtualisatie en utility computing, en last but not least de aanbevelingen voor een succesvolle server en storage consolidatie strategie.

Als u wil nagaan hoe u de groeiende nood aan opslagcapaciteit en de toenemende onbeheersbaarheid ervan onder controle kan krijgen, of indien u een overzicht wil krijgen van de trends in clustering, server hardware technologieën, mag u dit seminar niet missen.

Wat leert u tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee
14.00u - 15.30u
Technologieën voor de Consolidatie van Storage
15.30 - 16.00u
Pauze met Koffie/Thee
16.00u - 17.30u
Technologieën voor de Consolidatie van Servers
17.30u - 18.45u
Diner
18.45u - 19.45u
Virtualisatie en Utility Computing
19.45u - 20.45u
Consolidatie in de Praktijk: Aanpak, Tips en Aanbevelingen
20.45u
Conclusies & Samenvatting
21.00u  Einde van dit seminar

 Sprekers


Independent IT consultant & project manager

Jan Dooms is een onafhankelijk consultant, trainer/coach en project- en programmamanager. Jan heeft meer dan 20 jaar ervaring in middelgrote en grote (ICT) omgevingen, en dit in diverse technische en management-rollen.

De afgelopen 7 jaar lag zijn focus exclusief op het opleveren van grotere projecten en programmaís, het optimaliseren van processen en organisaties voor service-, project- en programma-management, en change management. Jan is gecertificeerd als ITIL service manager en als project- en programmamanager en -trainer. Je kan hem bereiken op jan.dooms@jaimes.be.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->