Virtualisatie: een Praktische Aanpak

Virtualisatie: een Praktische Aanpak


Leveranciersonafhankelijk overzicht van de mogelijkheden, voordelen, toepassingen, ervaringen en valkuilen van virtualisatie

29 September 2010 (14-21)
Locatie: Holiday Inn Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Dit seminar geeft een algemeen overzicht van de concepten en architecturen van de voornaamste virtualisatie-concepten binnen de ICT wereld. Daarbij worden de deelelementen van server-, desktop-, en applicatie-virtualisatie in detail besproken.

We bespreken hierin vooral de mogelijkheden en voordelen van virtualisatie, waarbij zowel business cases worden voorgesteld als concrete implementatie-architecturen voor de verschillende virtualisatielagen.

Dit seminar is leveranciersonafhankelijk: de specialisten van het vendor-neutrale bedrijf Centix zullen de verschillende virtualisatie-oplossingen van de marktleiders Citrix, Microsoft en VMware naast elkaar zetten en praktische voorbeelden en vergelijkingen geven van deze oplossingen.

Als afsluiter worden een aantal voorbeelden, valkuilen en ervaringen uitgewisseld op basis van praktische implementatie-voorbeelden.

Waarom mag u dit seminar niet missen, en welke vragen worden tijdens dit seminar beantwoord ?

Virtualisatie is niet meer weg te denken uit de ICT wereld van 2010. Dit seminar brengt u de laatste evoluties bij op dit vlak en geeft een concreet antwoord op de volgende vragen:

Voor wie is dit seminar bestemd?

Dit seminar is bedoeld voor ICT professionals die een volledig overzicht wensen van de mogelijkheden die de virtualisatie-technologieën bieden. Het geeft u inzicht van de technologie, de standaarden, infrastructuurbehoeften en vooral ook de impact op de beheersaspecten van uw ICT omgeving.

In het bijzonder is dit seminar interessant voor de CIO's en ICT managers, architecten, analisten, designers, technology planners, consultants, systeemanalisten en -ontwerpers, systeemingenieurs, ... die virtualisatie-technologie gebruiken of overwegen te gebruiken.

 Volledig Programma

13u30-14u00
Registratie en Koffie/Thee
14u00-14u45
Introductie
14u45-16u00
Server Virtualisatie
16u00 -16u30
Koffie/Thee
16u30-17u15
Desktop Virtualisatie
17u15-18u00
Applicatie Virtualisatie
18u00 - 19u15
Diner
19u15 - 20u00
Business Case voor Virtualisatie

In dit hoofdstuk krijgt u een overzicht van de investerings- (Capex) en operationele (Opex) parameters die de Return on Investment van een virtualisatie project bepalen.

20u00-20u45
Valkuilen en Lessons Learned rond Virtualisatie

In dit hoofdstuk worden een aantal onderwerpen uit de implementatie-ervaringen besproken. Deze omvatten onder andere:

20u45-21u00
Wrap-up en conclusies
21u00
Einde van dit seminar

 Sprekers


Wilfried Baeten (Centix bvba)
Centix bvba

Wilfried Baeten is managing partner en mede-oprichter van Centix, een consultancy-bedrijf gespecialiseerd in virtualisatie-oplossingen. Hij is binnen Centix verantwoordelijk voor de algemene bedrijfsleiding en levert eveneens consultancy rond Total Cost of Ownership van virtualisatie-oplossingen. Voorheen was hij werkzaam bij Callataÿ&Wouters, Delaware en Porthus, alvorens in 2006 een zelfstandige carrière te starten.

In eerste instantie leverde Wilfried ICT Interim Management diensten bij o.a. Domo, tot de start van Centix in 2007. Hij is van opleiding Burgerlijk Ingenieur.

Kris Van Opstaele (Centix bvba)
Centix bvba

Kris Van Opstaele is Partner en mede-oprichter van Centix. Binnen Centix is hij verantwoordelijk voor de Citrix practice. Hij begon zijn carrière bij Arthur Andersen en werkte later bij Porthus. Sinds 2007 timmert hij mee aan de weg bij Centix.

Kris heeft een ruime ervaring bij het uittekenen van server-based computing en VDI-omgevingen in grote (> 1.500 desktops) omgevingen, en dit zowel in Industriële als Overheidsomgevingen. Hij heeft de nodige Citrix certificaties (CCA, CCEE, CCIA) en is VMWare VCP. Kris is van opleiding Master in de Informatica.

Erik De Nert (Centix bvba)
Centix bvba

Erik De Nert is Partner en mede-oprichter van Centix. Binnen Centix is hij verantwoordelijk voor de VMWare practice. Hij begon zijn carrière bij Merck, Sharp & Dohme en werkte later als IT Architect bij Porthus. Medio 2007 stond hij mee aan de wieg van Centix, waar hij nu als Senior IT Architect instaat voor het technisch ontwerp van virtualisatie-platformen.

Erik heeft een ruime ervaring in Citrix en VMWare implementaties. Hij heeft Citrix CCA en VMWare VCP certificaties en werkt momenteel aan de VMWare VCDX certifiëring. Erik leidt projecten bij belangrijke organisaties in de interim-sector en verschillende bedrijven uit de BEL20 index. Hij is van opleiding Master in de Informatica.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->