IP Telefonie (Voice over IP)

IP Telefonie (Voice over IP)


Technologie- en marktoverzicht, strategische en productkeuzes.

25 May 2005 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Terwijl de VoIP (Voice over IP) hype voor de consumentenmarkt en in de providerwereld in volle gang is, lijkt die definitief voorbij voor de bedrijfsmarkt. Bedrijven en overheidsinstellingen kondigen grote implementaties aan, en voor nieuwe vestigingen lijkt de keuze voor Internet telefonie welhaast een no-brainer. De voordelen van een grotere schaalbaarheid, gebruik van één netwerk voor Voice en Data, het makkelijker onderhoud halen het meer en meer op de angst voor kwaliteitsverlies en twijfels rond robuustheid van de technologie.

Maar ook voor bedrijven met een al bestaande telefonie-infrastructuur komt Internet-telefonie op de radar. Uitbreidingen of herorganisatie van bedrijfslocaties, openen van nieuwe vestigingen kunnen een motivatie zijn om over te gaan naar een mixed VoIP-PABX oplossing.
En last but not least: het samengaan van Voice en Data zet de deur open voor nieuwe functionaliteit: flexibele oplossingen voor de mobiele werker, "intelligente" telefoons (al dan niet software-gebaseerd) die metadata en applicatielogica aanbieden, en het behandelen van het telefoongesprek als input-gegevensstroom voor applicaties in de CRM of ERP sfeer.

Beslissingen rond bedrijfstelefonie worden echter niet licht genomen: als het om telefonie gaat, dulden gebruikers niet de minste onvolkomenheid (in tegenstelling tot de bijna vanzelfsprekendheid dat software-applicaties het af en toe laten afweten!). De keuze van een vendor bepaalt uw strategie voor de volgende jaren, en zoals altijd bij jonge technologieën is het risico op dure proprietary oplossingen zonder lange-termijn toekomst groot.

We hebben dan ook een uniek leveranciersonafhankelijk programma voor u samengesteld met een grondig overzicht van de technologie en de mogelijkheden, maar ook met aandacht voor product- en strategische keuzes. 2 Case-studies tenslotte tonen u VoIP implementaties op verschillende schaalgroottesen met een verschillende voorgeschiedenis.

Welke vragen worden behandeld in dit seminar?

Aarzel niet uw bijkomende vragen te sturen naar seminars@itworks.be en neem ook een kijkje bij ons VoIP resource center!

Voor wie is dit seminar bestemd ?

 Volledig Programma

13.30h-14.00h
Registratie, Koffie/Thee en Croissants
14.00h-14.30h
Introduction/keynote
(Erwin Welleman, Arte Lumini)
14.30h-15.30h
Technologie
(William Vaes, Network Consulting)

In dit technologisch overzicht worden de oplossingen en terminologie van de voornaamste leveranciers (Alcatel, Avaya, Cisco, Nortel, Siemens) onder de loep genomen.

15.30h-16.00h
Koffie/Thee en versnaperingen
16.00h-16u40h
IP telefonie: security en implementatie
(William Vaes, Network Consulting)
16u40h-17u15h
IP telefonie toepassingen
(William Vaes, Network Consulting)
17.15h-17.45h
Case study: TelLANoGa project bij de Federale Overheidsdienst Financien
(Luc Lornoy, coördinator Netwerken en IP Telefonie)
17.45h-19.00h
Diner
19.00h-19.30h
Case study: ACS Cleaning
(Kurt Pinnoy, Purchasing Manager)
19.30h-20.15h
VoIP checklist
(Erwin Welleman, Arte Lumini)
20.15h-20.45h
ROI en Migratie scenario's
(William Vaes, Network Consulting)
20.45h-21.00h
Vooruitblik
(William Vaes, Network Consulting)
21.00h
End of this seminar

 Sprekers


Willam Vaes (Network Consulting)

William VaesWilliam Vaes is een onafhankelijk adviseur, gespecialiseerd in netwerken. In 1991 richtte hij het bedrijf Network Consulting op.

William heeft tal van grote bedrijven waaronder Fortis, Dexia, Havenbedrijf van Antwerpen en instellingen (o.a. Europese Raad, Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap) geadviseerd bij de keuze van hun lokale netwerken en/of telefonie oplossingen. In het domein van IP Telefonie is hij één van de bekendste consultants in de Belgische markt.

Erwin Welleman (Arte Lumini)

Erwin Welleman is Managing Director van  Arte Lumini (ICT Management Consultancy). Hij is ook Board Member bij de Vlaamse Ingenieurskamer.

Luc Lornoy is werkzaam bij de Federale Overheidsdienst Financien als coordinator Netwerken en IP Telefonie.

FOD Financien is al verschillende jaren bezig met convergentie van netwerken. In het najaar van 2003 werd de beslissing genomen om IP Telefonie te implementeren. Het werd realiteit met TelLANoGa (Telefonie & LAN North Galaxy), waarvan hij de projectleider is.

Van opleiding is hij Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen. Hij specialiseerde zich in Industrial en Public Management. Naast netwerken gaan zijn interesses uit naar mobiliteit en beveiliging.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->