Haal meer Business Intelligence uit uw Data Warehouse

Haal meer Business Intelligence uit uw Data Warehouse


BI als Strategisch Instrument: in BI zit het woord "business", maar helaas worden datawarehouses nog vooral gebruikt voor klassieke rapportering, en niet voor echte "business toepassingen" (dashboards, cockpits, scorecards, performance mgt, BAM, ...)

22 February 2006 (14-21)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar?

Vele bedrijven hebben datawarehousing projecten gestart om hun rapportering, business intelligence, data mining, CRM en vele andere processen te ondersteunen. In deze projecten werden de voorbije jaren talloze best practices en kritische succesfaktoren gevonden, die ook nuttig kunnen zijn voor uw business intelligence (BI) en datawarehousing projekten.

  Gratis boek bij uw deelname:


De Organisatie van Business Intelligence
Pieter den Hamer bespreekt het waarom en hoe van BI in dit gloednieuwe boek (Academic Service, ISBN: 9039522324) dat u gratis ontvangt bij uw deelname.

Echter, veel bedrijven die fors geinvesteerd hebben in datawarehousing vragen zich nu af hoe ze, samen met de business, meer kunnen halen uit hun datawarehouse. In business intelligence zit dan wel het woord business, maar vaak voldoen de ontwikkelde BI-toepassingen niet aan de wijzigende behoeften van de business gebruikers. Tevens moeten de onderhouds- en beheerskosten van de BI-omgeving omlaag: er zijn te veel tools en te weinig standaarden, en het kost te veel tijd en resources om in te spelen op nieuwe rapporteringsbehoeftes en de integratie met interne en externe bronsystemen.

Onze 2 sprekers Ing. Erik Fransen MSc en Drs. Pieter den Hamer (beide van het leveranciersonafhankelijke CIBIT) bespreken dan ook vooral een betere organisatie van de BI-omgeving, de tools en technologieën om enterprise business intelligence applicaties te maken die een nog grotere return-on-investment (ROI) kunnen genereren, de integratie van het datawarehouse met bv. ERP systemen, het dilemma of je de BI voorzieningen die de ERP leveranciers tegenwoordig aanbieden gebruikt (of niet), de praktische ervaringen in allerlei projekten, en de architectuur-aspecten van een business intelligence oplossing.

Doel van dit Seminar:

Dit seminar zal u:

Wij veronderstellen dat de deelnemers een datawarehouse plannen of reeds aan het implementeren zijn, en met strategische vragen zitten over hoe ze meer rendement kunnen halen uit hun project, en hoe ze andere business intelligence toepassingen dan rapportering en OLAP kunnen realiseren.

Bent u aanbieder van Business Intelligence of Datawarehousing produkten of diensten ? U kan een geïnteresseerd publiek bereiken als standhouder op dit seminar. Contacteer ons voor meer info, of neem een kijkje op deze pagina.

Voor wie is dit seminar?

Dit seminar is vooral bedoeld voor de managers van business intelligence en datawarehousing projecten, portfolio & program managers, IT architecten, informatie-analysten en consultants in business intelligence, die willen weten hoe je meer rendement haalt uit datawarehousing. Het zal eveneens nuttig zijn voor business managers en project sponsors die business intelligence projecten en architecturen willen opzetten, of diverse BI initiatieven binnen hun bedrijf willen aligneren en consolideren. Bovendien zal dit seminar alle IT beslissingsnemers helpen om de belangrijkste trends, tools, technologieën en problemen in datawarehousing te begrijpen. En omdat we een 50-tal deelnemers verwachten die allen aktief zijn in business intelligence en datawarehousing, kunt u ook heel wat leren uit de ervaringen van andere deelnemers.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee + Business Intelligence Solutions Expo
  Gratis boek bij uw deelname:


De Organisatie van Business Intelligence
Pieter den Hamer bespreekt het waarom en hoe van BI in dit gloednieuwe boek (Academic Service, ISBN: 9039522324) dat u gratis ontvangt bij uw deelname.

14.00u-15.00u
Inleiding tot dit Seminar

De afgelopen jaren is er al veel ervaring opgedaan met het ontwikkelen van datawarehouses. Meestal worden deze gebruikt voor rapportering en OLAP, maar er komen steeds meer vragen om meer te doen met dat data warehouse, wat zich vertaalt in vragen en thema's zoals balanced scorecards (BSC), business activity monitoring (BAM), corporate performance management, ... Dit deel brengt diverse nieuwe thema's in kaart, en geeft aan waar deze nuttig kunnen voor zijn.

15.00u-15.45u
Projectaanpak, planning, skills required, organisatie, methodologie, architectuur, ...

In deze sessie gaan we in op de noodzaak van de inrichting van de BI-organisatie: aansluiten op de business strategie, het juiste sponsorship, portfolio management en programma management zijn cruciaal voor succesvol BI op korte maar vooral lange termijn. We gaan ook in op recente ontwikkelingen rondom organisatie, management, de rol van architectuur en behandelt daarbij concreet de volgende aspecten:

15u45-16u15
Koffie/Thee + Business Intelligence Solutions Expo

Bent u aanbieder van Business Intelligence of Datawarehousing produkten of diensten ? U kan een geïnteresseerd publiek bereiken als standhouder op dit seminar. Contacteer ons voor meer info, of neem een kijkje op deze pagina.

16u15-16u45
Projectaanpak, planning, skills required, organisatie, methodologie, architectuur, ... (vervolg)
16u45-17u45
De relatie tussen ERP en BI/DW, Service-Oriented Architecturen en Enterprise Information Integration

Steeds meer bedrijven gebruiken ERP en/of CRM pakketten (SAP, Microsoft Axapta, Oracle/Peoplesoft, ...) om bepaalde bedrijfsprocessen te ondersteunen. Een datawarehouse is geen eiland, dus het moet geïntegreerd worden met produktiedata in dergelijke ERP en CRM systemen.

17u45-19u00
Dinner Break
19u00u-20.15 u
Valkuilen en Succesfactoren: Wat kunnen we leren uit diverse Case Studies ?

Op basis van de ervaringen van CIBIT in de praktijk en recente researchresultaten, zullen de sprekers ingaan op het succesvol en duurzaam in de praktijk implementeren van BI. Dit bespreken aan de hand van praktijkvoorbeelden uit diverse industrieën en toepassingsgebieden o.a.:

20.15u-21.00u
Toekomstvisie en afsluiting

Wij ronden af met een overzicht van technologieën en trends

21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Erik Fransen is business intelligence adviseur en trainer bij CIBIT Adviseurs | Opleiders in Nederland. Hij is een frequent spreker op conferenties en seminars over data warehousing, business intelligence en informatie management. Erik is gespecialiseerd in business intelligence en data warehousing, en als consultant adviseert hij bedrijven hoe ze voordeel kunnen halen uit grote hoeveelheden gegevens en kennis. Hij is tevens trainer van diverse business intelligence en data warehousing cursussen van CIBIT. Erik werkt bij CIBIT sinds 1995 en heeft een diploma in Knowledge Engineering. Tot zijn klantenkring behoren o.a. KLM, Akzo Nobel, verschillende ministeries, ING Bank, en diverse andere multinationals.

Pieter den Hamer (CIBIT Adviseurs | Opleiders)

Pieter den Hamer is als managing consultant werkzaam bij CIBIT Adviseurs | Opleiders. Zijn expertise ligt met name op het vlak van enterprise application integration, enterprise portals, data warehousing en business intelligence, dikwijls toegepast binnen het kader van kennismanagement, ICT strategie- en architectuurprojecten.

Tot zijn klantenkringen behoren onder andere ABN AMRO Bank, ANWB, De Belastingdienst, Data Distilleries, het Ministerie van Economische Zaken, Randstad, SKF en Unilever. Hij volgt de ontwikkelingen binnen zijn vakgebied op de voet, en verzorgt regelmatig publicaties en seminars.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->