Nieuwe Technologie en Architecturen voor Datawarehousing en Business Intelligence

Nieuwe Technologie en Architecturen voor Datawarehousing en Business Intelligence


Rick van der Lans brengt u weer helemaal bij met de nieuwste ontwikkelingen in Datawarehousing en Business Intelligence

16-17 November 2011 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1450 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Doel en opbouw van deze tweedaagse masterclass over business intelligence en datawarehousing:

Zo niet, dan is deze masterclass voor u.

De wereld van business intelligence (BI) en datawarehousing blijft immers evolueren. Nieuwe technologieën zoals datawarehouse appliances, mashups, SaaS BI, federation servers en SOA, bieden nieuwe mogelijkheden. Tevens veranderen de wensen en behoeftes van gebruikers op het gebied van BI: sommige gebruikers wensen nu operational BI, anderen zijn geïnteresseerd in self-service BI, een derde groep heeft behoefte aan meer geavanceerde analytische mogelijkheden en de vierde groep wil alles vanuit hun spreadsheets doen.

Samengevat, de wereld van datawarehousing is aan het veranderen. In twee dagen tijd wordt u door BI-specialist Rick van der Lans bijgepraat over alle nieuwe ontwikkelingen op de gebieden datawarehousing en business intelligence. Een must voor elke datawarehouse-specialist.

Onder andere de volgende onderwerpen worden behandeld:

De meeste datawarehouse-omgevingen zijn statisch van karakter. Periodiek (bijvoorbeeld, elke week of elke maand) worden de gegevens van een datawarehouse ververst. Maar voor operational BI hebben we meer up-to-date gegevens nodig. Maar hoe ontwerpen we een architectuur die operational BI ondersteunt? Zijn de tools en technologieën wel beschikbaar ?

Het Web heeft een forse invloed op datawarehousing en business intelligence, met name de Web 2.0 mogelijkheden. Met bijvoorbeeld mashup technologie kunnen we eenvoudiger onze eigen gegevens met externe gegevens integreren en deze daarna analyseren. Met Software-as-a-Service (SaaS) BI kunnen we onze datawarehouse-omgeving outsourcen en ons volledig op de BI-taak richten.

Het belang van flexibiliteit neemt ook steeds meer toe. Gebruikers willen snel bestaande rapporten kunnen uitbreiden en wijzigen en willen dat nieuwe rapporten snel ontwikkeld kunnen worden. In feite draait hier alles om time-to-market. Maar hoe flexibel zijn de huidige architecturen? Het zijn vooral die architecturen die bestaan uit meerdere lagen met data stores die tamelijk inflexibel zijn. Het Data Delivery Platform is een architectuur waarbij het ontkoppelen van de data consumers en de data stores centraal staat en dat leidt tot flexibelere architecturen.

Met Service-Oriented Architecturen en Business Process Modelling kunnen we ook systemen integreren. Wat zouden de voordelen kunnen zijn van het combineren van enerzijds BI en datawarehousing met anderzijds SOA en BPM ? BPM en SOA zal ons toestaan om onder andere onze business events en de efficiëntie van onze bedrijfsprocessen te analyseren.

Voor wie is deze BI / datawarehousing masterclass bestemd ?

Deze masterclass is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken zijn bij het ontwerpen en ontwikkelen van datawarehouse-databases, zoals:

Deze twee dagen zijn gericht op gebruikers met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie en databaseontwerp wordt verondersteld.

Opmerking: Deze masterclass is volledig produkt-onafhankelijk. De meeste technieken en tips zijn relevant voor welk systeem dan ook: IBM DB2, Informix, Ingres, Microsoft SQL Server, MySQL, Oracle, Sybase, TeraData, ...

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee
14.00u
Begin van dag 1 en van deze masterclass

1. Inleiding

2. Levenscyclus van een datawarehouse-project

3. Kiezen van een Business Intelligence architectuur

4. Nieuwe virtuele architecturen: the Data Delivery Platform and SaaS BI

5. Overzicht van tools voor rapportage en business analytics

6. Overzicht van de markt voor databaseservers en datawarehouse-appliances

21.00u
Einde van dag 1 van deze masterclass (24 November 2010)
14.00u
Begin van dag 2 van deze masterclass (25 November 2010)

7. Logisch en fysiek ontwerp van datawarehouses

8. De kwaliteit van gegevens

9. Datalogistiek – Kopiëren en integreren van gegevens

10. Metagegevens en Master Data Management

11. Het Business Intelligence Technology Framework

12. Samenvatting en de toekomst

21.00u
Einde van dag 2 en van deze masterclass

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->