Business Intelligence en Datawarehousing Fundamentals

Business Intelligence en Datawarehousing Fundamentals


Dit nieuwe tweedaagse seminar geeft een overzicht van alle business intelligence en datawarehousing termen, concepten, technieken en oplossingen, vooral voor de vele nieuwkomers in BI.

ON REQUEST
Locatie: In-company (YOUR COMPANY)
Gepresenteerd in het Nederlands door Rick van der Lans
Prijs: ASK FOR PRICE QUOTE (excl. 21% BTW)

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

De wereld van business intelligence en datawarehousing hanteert een unieke terminologie en eigen verzameling technologieën, ontwerptechnieken en producten. Niet alleen voor nieuwkomers kan dit overweldigend overkomen. Want wat betekenen al die nieuwe termen, zoals sterschema, datamart, ETL, self-service BI, data science, big data, staging area en BI in de cloud eigenlijk? In dit nieuwe seminar worden alle termen, concepten, technieken, architecturen en technologieën op een rijtje gezet en in hun context geplaatst.

Alle fundamentals in één seminar

De populaire datawarehouse-architecturen van Bill Inmon en Ralph Kimball worden uitgebreid toegelicht, inclusief de databasecomponenten waaruit ze zijn opgebouwd: staging area, operational data store, enterprise datawarehouse en datamart. De respectievelijke toepassingsgebieden, voordelen en nadelen van elk worden behandeld. Tevens komen nieuwe architecturen aan bod, zoals datawarehouse in de cloud en de logische datawarehouse-architectuur.

Voor het ontwerpen van al deze databases bestaan specifieke technieken, waaronder sterschema’s, sneeuwvlokschema’s en datavault. Ook hier wordt een speciale terminologie gehanteerd, zoals feitentabel, dimensietabel, hiërarchie, hub tabel en slowly-changing dimensie. Het werken met ETL-producten komt uitgebreid aan bod inclusief de relatie met onderwerpen als datakwaliteit, data profiling en master data management.

De verschillende dataopslag-technologieën met hun respectievelijke voor- en nadelen worden systematisch toegelicht; van traditionele SQL-databases tot het nieuwe Hadoop, van analytische SQL-database-servers tot SQL-on-Hadoop, en van on-premise opslag tot opslag in de cloud. En met al deze nieuwe technologie, wat is nog de rol van "good old" SQL?

Om rapporten te maken en gegevens ter beschikking te stellen aan gebruikers is een enorm breed scala aan producten beschikbaar, van simpele rapportage-producten tot de meest geavanceerde data science producten. Producten van IBM, Information Builders, Microsoft, Oracle, Qlik, SAP, SAS, Tableau en vele anderen zullen besproken en vergeleken worden. De invloed van nieuwe technologieën als Spark en big data komen uitgebreid aan bod. De mogelijkheden voor het analyseren van ongestructureerde data, waaronder tekst, audio en video, zullen besproken worden in combinatie met streaming analytics.

Kortom, na dit seminar bent u volledig bijgepraat over de wereld van business intelligence en datawarehousing. U hebt een grondig begrip van de technieken, technologieën en de vele producten die toegepast worden. Het is een complete en praktische introductie tot business intelligence en datawarehousing en basisgereedschap voor elke BI/DWH-professional.

Wat leert u tijdens dit seminar

Dit interactief seminar geeft een antwoord op deze en vele andere vragen:

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is voor een ieder bestemd die zich moet inwerken in de wereld van datawarehousing, business intelligence en rapportage. Gaat u werken in een datawarehouse- of business intelligence-project, aan een dergelijk project leiding geven, of moet u zich bij een leverancier of dienstverlener inwerken in deze materie? Dan is dit seminar voor u bedoeld. Wel wordt verwacht dat u enige algemene IT-kennis bezit.

 Volledig Programma

Gepresenteerd door Rick van der Lans

WELKOM
Introductie van de spreker, deelnemers en het seminar
STANDAARD PROGRAMMA (maar maak het interactief):

1. Het belang van business intelligence voor organisaties

2. Overzicht van databasetechnologie

3. Traditionele datawarehouse-architecturen

4. Ontwerpen van datawarehouses en datamarts

EINDE DAG 1
Einde van dag 1
WELKOM OP DAG 2
Ontvangst van de deelnemers met koffie/thee

5. ETL om data door de keten te pompen

6. Overzicht van tools voor rapportage en analyse

7. Moderne datawarehouse-architecturen

8. De organisatie van de datawarehouse-omgeving

EINDE
Einde van dit seminar

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is een gerespecteerd en onafhankelijk analist, adviseur, auteur en internationaal bekende spreker. Hij is gespecialiseerd in datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie.

Hij heeft vele seminars en webinars gepresenteerd en keynotes bij industry-leading conferenties. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken. Al meer dan tien jaar is hij de voorzitter van de jaarlijkse European Enterprise Data and Business Intelligence Conference in London en de jaarlijkse Data Warehousing en Business Intelligence Summit in Nederland.

Rick helpt cliënten wereldwijd met het ontwerpen van hun data warehouse, big data en business intelligence architecturen en begeleid hen bij het selecteren van de geschikte producten. Hij is invloedrijk geweest bij het wereldwijd introduceren van de nieuwe logische datawarehouse architectuur waarmee organisaties meer flexibele business intelligence systemen kunnen ontwikkelen.

Rick heeft honderden artikelen en blogs geschreven voor toonaangevende vakbladen en websites en van zijn hand zijn vele educatieve en populaire whitepapers verschenen voor een groot aantal leveranciers. Hij was de auteur van het eerste beschikbare boek over SQL, getiteld Introduction to SQL, dat in vele talen gepubliceerd is en waarvan meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Recentelijk publiceerde hij het boek Data Virtualization for Business Intelligence Systems.

Check out our related in-house workshops:

dit is een inhouse

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->