Business Intelligence en Datawarehousing Fundamentals
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Business Intelligence en Datawarehousing Fundamentals

  Dit nieuwe tweedaagse seminar geeft een overzicht van alle business intelligence en datawarehousing termen, concepten, technieken en oplossingen, vooral voor de vele nieuwkomers in BI.

   ON REQUEST
   In-company (YOUR COMPANY)
   Prijs: ASK FOR PRICE QUOTE (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door Rick van der Lans


  Leerobjectieven:

  Waarom dit seminar ?

  De wereld van business intelligence en datawarehousing hanteert een unieke terminologie en eigen verzameling technologieën, ontwerptechnieken en producten. Niet alleen voor nieuwkomers kan dit overweldigend overkomen. Want wat betekenen al die nieuwe termen, zoals sterschema, datamart, ETL, self-service BI, data science, big data, staging area en BI in de cloud eigenlijk? In dit nieuwe seminar worden alle termen, concepten, technieken, architecturen en technologieën op een rijtje gezet en in hun context geplaatst.

  Alle fundamentals in één seminar

  De populaire datawarehouse-architecturen van Bill Inmon en Ralph Kimball worden uitgebreid toegelicht, inclusief de databasecomponenten waaruit ze zijn opgebouwd: staging area, operational data store, enterprise datawarehouse en datamart. De respectievelijke toepassingsgebieden, voordelen en nadelen van elk worden behandeld. Tevens komen nieuwe architecturen aan bod, zoals datawarehouse in de cloud en de logische datawarehouse-architectuur.

  Voor het ontwerpen van al deze databases bestaan specifieke technieken, waaronder sterschema’s, sneeuwvlokschema’s en datavault. Ook hier wordt een speciale terminologie gehanteerd, zoals feitentabel, dimensietabel, hiërarchie, hub tabel en slowly-changing dimensie. Het werken met ETL-producten komt uitgebreid aan bod inclusief de relatie met onderwerpen als datakwaliteit, data profiling en master data management.

  De verschillende dataopslag-technologieën met hun respectievelijke voor- en nadelen worden systematisch toegelicht; van traditionele SQL-databases tot het nieuwe Hadoop, van analytische SQL-database-servers tot SQL-on-Hadoop, en van on-premise opslag tot opslag in de cloud. En met al deze nieuwe technologie, wat is nog de rol van "good old" SQL?

  Om rapporten te maken en gegevens ter beschikking te stellen aan gebruikers is een enorm breed scala aan producten beschikbaar, van simpele rapportage-producten tot de meest geavanceerde data science producten. Producten van IBM, Information Builders, Microsoft, Oracle, Qlik, SAP, SAS, Tableau en vele anderen zullen besproken en vergeleken worden. De invloed van nieuwe technologieën als Spark en big data komen uitgebreid aan bod. De mogelijkheden voor het analyseren van ongestructureerde data, waaronder tekst, audio en video, zullen besproken worden in combinatie met streaming analytics.

  Kortom, na dit seminar bent u volledig bijgepraat over de wereld van business intelligence en datawarehousing. U hebt een grondig begrip van de technieken, technologieën en de vele producten die toegepast worden. Het is een complete en praktische introductie tot business intelligence en datawarehousing en basisgereedschap voor elke BI/DWH-professional.

  Wat leert u tijdens dit seminar

  Dit interactief seminar geeft een antwoord op deze en vele andere vragen:

  • Wat betekenen al de termen die bij business intelligence projecten worden gehanteerd, zoals staging area, operational data store, enterprise datawarehouse, dimensietabel en predictive analytics?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van de bekende datawarehouse-architecturen?
  • Wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van de diverse beschikbare producten?
  • Wat kan er geleerd worden van bekende fouten bij het opzetten van datawarehouses?
  • Hoe kan een organisatie stap-voor-stap en succesvol naar een datawarehouse-architectuur migreren?
  • Wat is de invloed van big data op business intelligence projecten?
  • Wat zijn de real-life ervaringen van organisaties die reeds een datawarehouse geïmplementeerd en een business intelligence omgeving ingericht hebben?

  Voor wie is dit seminar bestemd ?

  Dit seminar is voor een ieder bestemd die zich moet inwerken in de wereld van datawarehousing, business intelligence en rapportage. Gaat u werken in een datawarehouse- of business intelligence-project, aan een dergelijk project leiding geven, of moet u zich bij een leverancier of dienstverlener inwerken in deze materie? Dan is dit seminar voor u bedoeld. Wel wordt verwacht dat u enige algemene IT-kennis bezit.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved