Business Intelligence en Datawarehousing Fundamentals

Business Intelligence en Datawarehousing Fundamentals


Dit nieuwe tweedaagse seminar geeft een overzicht van alle business intelligence en datawarehousing termen, concepten, technieken en oplossingen, vooral voor de vele nieuwkomers in BI.

ON REQUEST
Locatie: In-company (YOUR COMPANY)
Gepresenteerd in het Nederlands door Rick van der Lans
Prijs: ASK FOR PRICE QUOTE (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

De wereld van business intelligence en datawarehousing hanteert een unieke terminologie en eigen verzameling technologieën, ontwerptechnieken en producten. Niet alleen voor nieuwkomers kan dit overweldigend overkomen. Want wat betekenen al die nieuwe termen, zoals sterschema, datamart, ETL, self-service BI, data science, big data, staging area en BI in de cloud eigenlijk? In dit nieuwe seminar worden alle termen, concepten, technieken, architecturen en technologieën op een rijtje gezet en in hun context geplaatst.

Alle fundamentals in één seminar

De populaire datawarehouse-architecturen van Bill Inmon en Ralph Kimball worden uitgebreid toegelicht, inclusief de databasecomponenten waaruit ze zijn opgebouwd: staging area, operational data store, enterprise datawarehouse en datamart. De respectievelijke toepassingsgebieden, voordelen en nadelen van elk worden behandeld. Tevens komen nieuwe architecturen aan bod, zoals datawarehouse in de cloud en de logische datawarehouse-architectuur.

Voor het ontwerpen van al deze databases bestaan specifieke technieken, waaronder sterschema’s, sneeuwvlokschema’s en datavault. Ook hier wordt een speciale terminologie gehanteerd, zoals feitentabel, dimensietabel, hiërarchie, hub tabel en slowly-changing dimensie. Het werken met ETL-producten komt uitgebreid aan bod inclusief de relatie met onderwerpen als datakwaliteit, data profiling en master data management.

De verschillende dataopslag-technologieën met hun respectievelijke voor- en nadelen worden systematisch toegelicht; van traditionele SQL-databases tot het nieuwe Hadoop, van analytische SQL-database-servers tot SQL-on-Hadoop, en van on-premise opslag tot opslag in de cloud. En met al deze nieuwe technologie, wat is nog de rol van "good old" SQL?

Om rapporten te maken en gegevens ter beschikking te stellen aan gebruikers is een enorm breed scala aan producten beschikbaar, van simpele rapportage-producten tot de meest geavanceerde data science producten. Producten van IBM, Information Builders, Microsoft, Oracle, Qlik, SAP, SAS, Tableau en vele anderen zullen besproken en vergeleken worden. De invloed van nieuwe technologieën als Spark en big data komen uitgebreid aan bod. De mogelijkheden voor het analyseren van ongestructureerde data, waaronder tekst, audio en video, zullen besproken worden in combinatie met streaming analytics.

Kortom, na dit seminar bent u volledig bijgepraat over de wereld van business intelligence en datawarehousing. U hebt een grondig begrip van de technieken, technologieën en de vele producten die toegepast worden. Het is een complete en praktische introductie tot business intelligence en datawarehousing en basisgereedschap voor elke BI/DWH-professional.

Wat leert u tijdens dit seminar

Dit interactief seminar geeft een antwoord op deze en vele andere vragen:

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is voor een ieder bestemd die zich moet inwerken in de wereld van datawarehousing, business intelligence en rapportage. Gaat u werken in een datawarehouse- of business intelligence-project, aan een dergelijk project leiding geven, of moet u zich bij een leverancier of dienstverlener inwerken in deze materie? Dan is dit seminar voor u bedoeld. Wel wordt verwacht dat u enige algemene IT-kennis bezit.

AGENDA » SPREKERS »

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:

dit is een inhouse
Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.