Business Analyse en Modellering met Enterprise Architect

Business Analyse en Modellering met Enterprise Architect


Hands-on workshop over hoe Enterprise Architect helpt bij het Analyseren en Modelleren van Business Processen met BPMN en het Modelleren van Architectuur met ArchiMate® ?

30 January 2014 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Christian Gijsels
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the NEXT SESSION

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom deze workshop ?

Heel veel van onze klanten die naar seminars en workshops komen over BPMN, enterprise architectuur, business analyse en requirements gathering, hebben 1 ding gemeen: hun bedrijf gebruikt de tool Enterprise Architect® 10.0 van SparxSystems®, maar helaas bijna uitsluitend voor het implementeren en testen van software, en slechts in zeer beperkte mate voor het analyseren en modelleren van business processen en business behoeften.

Enterprise Architect 10.0 van SparxSystems biedt u een volledige omgeving die u bijstaat in elke fase van een project, van requirements gathering tot het implementeren en testen van software. Hierdoor biedt een tool zoals Enterprise Architect 10.0 (verder afgekort als Enterprise Architect of EA10) iets voor elke rol binnen een project en de communicatie ertussen, maar laat deze tool ook het stroomlijnen toe van de deliverables en de samenhang, iets waar nogal wat bedrijven problemen mee hebben.

We willen het tijdens deze workshop vooral hebben over de minder bekende toepassingen van Enterprise Architect, o.a. voor architectuurmodellering, vereistenanalyse en documentatie, alsook voor business analyse, procesmodellering, simulatie van bedrijfsprocessen, software project management, informatiemodellering, enz. Het gebruik van deze tool voor software-implementatie is zeer bekend, dus daar gaan we niet diep op in.

Uw docent en begeleider bij deze workshop, Christian Gijsels van The Business Analysts, heeft een zeer ruime ervaring met business analyse, requirements management en het modelleren van bedrijfsprocessen met Enterprise Architect, en hij gebruikt deze en vele andere tools vrijwel dagelijks. U krijgt dan ook een zeer praktische en pragmatische kijk tijdens deze intensieve, interactieve en inspirerende workshop die ook als in-house workshop beschikbaar is.

Het is absoluut niet de bedoeling van Christian Gijsels noch van I.T. Works om Enterprise Architect te promoten, maar om het gebruik ervan te verbeteren en uit te breiden bij bedrijven die deze tool reeds in huis hebben.

Wat leert u uit deze workshop ?

Tijdens deze intensieve en interactieve workshop krijgt u een antwoord op deze en andere vragen:

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Deze workshop richt zich tot iedereen die reeds Enterprise Architect 10.0 van Sparx Systems in huis heeft, en die wil bijleren hoe deze tool beter kan gebruikt worden voor enterprise architectuur, business analyse, procesmodellering en software development:

Deze workshop wil een gestructureerde basis leggen zodat elke gebruiker verder kan, in welk formaat hij/zij ook wil modelleren en rekening houdend met structuur, hergebruik, beveiliging en multi-user aspecten. Wij verwachten van de deelnemers een minimale voorkennis van het gebruik van Enterprise Architect (dat mag versie 9 zijn) en dat ze Enterprise Architect 10.0 op hun laptop hebben geïnstalleerd (mag een trial versie zijn).

ArchiMate en TOGAF zijn registered trademarks van The Open Group. SparxSystems en Enterprise Architect zijn registered trademarks van SparxSystems Ltd.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants, ontvangst van de deelnemers
14.00u - 14.30u
Enterprise Architect 10.0 van Sparx Systems
14.30u - 15u00
Enterprise Architectuur met Enterprise Architect
15.00u - 15.30u
Business Analyse en Verzamelen/Documenteren van de Vereisten
15.30u - 15.50u
Koffie/Thee en croissants
15.50u - 17.50u
Procesmodellering met BPMN in Enterprise Architect
18.00u
Buffet Diner
18.50u
Functionele Analyse met Enterprise Architect
20.15u
Data Modellering met Enterprise Architect
21.00u
Einde van deze Workshop

ArchiMate en TOGAF zijn registered trademarks van The Open Group. SparxSystems en Enterprise Architect zijn registered trademarks van SparxSystems Ltd.

 Sprekers


The Business Analysts, Cronos NV

Christian Gijsels (47 jaar), momenteel werkzaam binnen de Cronos Holding, is verantwoordelijk voor de Consulting Groep The Business Analysts, een groep van een 55-tal business analysten, functionele analysten en project managers. Voorheen was Christian Gijsels e-Business Manager bij KPMG. Christian Gijsels is lid van BPM Institute en is in actief contact met Bruce Silver, de grondlegger van BPMN.

Christian Gijsels was één van de stichters van Evisor (later verkocht aan PwC) en was daar verantwoordelijk voor Consulting. Voor en na de integratie van Cimad Consulting en IBM Professional Services was hij Practice Leader van de Network Consulting en Security Groep.

Christian behaalde zijn Master in Computer Technology aan het LUC, en is tevens Certified Advanced Consulting Skills (KPMG Verona), Certified PDN (Consulting Problem Solving), Certified Teacher bij IBM Belgium, en Internal Auditor Quality System ISO 9001:2000 (SGS Belgium), Certified Scrum Master/CSM at Scrum Alliance, en Certified BPMN at BPMInstitute.org New York (Bruce Silver), KMO Challenge, at Vlerick Leuven Gent - Management School.

U kan Christian natuurlijk ook vinden op LinkedIn en op Twitter.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->