BPMN 2.0 in de Praktijk (Workshop)

BPMN 2.0 in de Praktijk (Workshop)


Praktische workshop over het goed opzetten van een BPM framework, en het goed gebruik van BPMN

15 December 2011 (14-21)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 690 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom deze workshop ?

Deze workshop is een praktisch vervolg op de cursus "BPMN 2.0 Syntax en Positionering" en is dan ook vooral gericht op zij die reeds deze cursus bij I.T. Works volgden. Maar ook mensen die reeds een minimum theoretische kennis hebben van BPMN 1.2 via zelfstudie of projecten, kunnen deze cursus volgen om zo hun BPMN kennis in de praktijk om te zetten.

In deze workshop gaan we ons vooral focussen op hoe een BPM framework moet opgezet worden (dus de fases voor het modelleren) en hoe we daadwerkelijk efficiënte herbruikbare BPMN diagramma's kunnen modelleren en dit volgens de Best Practices in BPMN. Ook op het correct gebruik van Actoren en DataObjecten zullen we héél hard focussen.

Uw docent en begeleider bij deze workshop, Christian Gijsels, heeft dagelijkse ervaringen met het opzetten van BPM frameworks en heeft actief bijgedragen aan de tot standkoming van heel wat BPMN projecten, wat garandeert dat u zeer praktische en bruikbare informatie ontvangt.

Wat leert u uit deze workshop ?

Na deze workshop:

Tijdens het workshop wordt intensief gebruik gemaakt van één of meerdere cases die als rode draad doorheen de workshop steeds verfijnd worden. Alle symbolen van BPMN 2.x zullen gebruikt worden tijdens deze BPMN workshop.

De workshop zelf is praktisch ingesteld. Iedereen mag zijn notebook meebrengen met daarop één of meerdere modelleertools. Wie nog geen modelleertool heeft, kan eventueel één van de volgende gratis modelleertools downloaden en installeren:

De deelnemers krijgen zodoende beter inzicht in de werking van BPMN ondersteunende tools door zelf met een BPMN tool te werken, of deze bij anderen aan het werk te zien. Bovendien kunnen we hierdoor tools vergelijken, makkelijk modellen tekenen en uitbreiden, impactanalyses doen, hergebruik illustreren, enz.

Voor wie is deze workshop bestemd ?

De workshop richt zich op iedereen die BPMN op een correcte en efficiënte manier wil gebruiken:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants
14.00u - 15.50u
Opzetten van een BPM Framework: Praktijktips en Oefeningen
15.50u - 16.10u
Koffie/Thee en Versnaperingen
16.10u - 17.50u
Oefeningen op BPMN 1.x syntax
17.50u - 19.00u
Diner
19.00u - 19.45u
Oefeningen op BPMN 2.x syntax
19.45u - 20.00u
Koffie/Thee en Versnaperingen
20.00u - 20.45u
Oefeningen op BPMN tools
20.45u - 21.00u
Vragen & Antwoorden, Discussie
21.00u
Einde van deze Workshop

 Sprekers


The Business Analysts, Cronos NV

Christian Gijsels (47 jaar), momenteel werkzaam binnen de Cronos Holding, is verantwoordelijk voor de Consulting Groep The Business Analysts, een groep van een 55-tal business analysten, functionele analysten en project managers. Voorheen was Christian Gijsels e-Business Manager bij KPMG. Christian Gijsels is lid van BPM Institute en is in actief contact met Bruce Silver, de grondlegger van BPMN.

Christian Gijsels was één van de stichters van Evisor (later verkocht aan PwC) en was daar verantwoordelijk voor Consulting. Voor en na de integratie van Cimad Consulting en IBM Professional Services was hij Practice Leader van de Network Consulting en Security Groep.

Christian behaalde zijn Master in Computer Technology aan het LUC, en is tevens Certified Advanced Consulting Skills (KPMG Verona), Certified PDN (Consulting Problem Solving), Certified Teacher bij IBM Belgium, en Internal Auditor Quality System ISO 9001:2000 (SGS Belgium), Certified Scrum Master/CSM at Scrum Alliance, en Certified BPMN at BPMInstitute.org New York (Bruce Silver), KMO Challenge, at Vlerick Leuven Gent - Management School.

U kan Christian natuurlijk ook vinden op LinkedIn en op Twitter.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->