Datavirtualisatie voor Agile Business Intelligence

Datavirtualisatie voor Agile Business Intelligence


Flexibeler, goedkoper en snellere time-to-market dan SOA, ETL of portals. Hoe maakt u complexe bedrijfsinformatie eenvoudiger toegankelijk via datavirtualisatie tools ?

24 October 2013 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 720 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the NEXT SESSION

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar over Datavirtualisatie ?

Hoe kan u data uit diverse bronnen (SQL, Hadoop/BigData, SAP, CRM, XML, legacy silo's, ...) makkelijker, sneller en goedkoper integreren zonder ETL, portal of SOA technologie ? Het moderne antwoord hierop is datavirtualisatie, een nieuwe lichting tools die heterogene, vaak erg verspreide gegevens als één logische database laat zien. Hierdoor worden nieuwe vormen van rapportage en analyse, zoals operational analytics, 360° rapportage, exploratory analytics, deep en bigdata analytics, self-service BI en analyse van semi-gestructureerde en ongestructureerde gegevensbronnen, een stuk eenvoudiger, vooral omdat data virtualization de heterogene gegevensbronnen loskoppelt van de applicaties en rapporten.

Vergeleken met ETL, waar de gegevensintegratie op een geplande manier plaatsvindt, worden gegevens door middel van data virtualization on-demand geïntegreerd. Vergeleken met SOA (Service-Oriented Architectures) en ESB (Enterprise Service Bus) betekenen datavirtualisatie servers minder low-level programmatie, en kan een complex data-integratie probleem worden opgelost in weken i.p.v. maanden.

Business intelligence systemen worden hierdoor flexibeler en sneller aanpasbaar, waardoor men steeds vaker over lean data en applicatie-integratie spreekt als men het over datavirtualisatieservers heeft. De laatste jaren zijn er verschillende data virtualization servers op de markt gekomen om deze systemen te ontwikkelen, waaronder die van Composite Software (nu een deel van Cisco), Denodo, IBM, Informatica, Information Builders, RedHat en Stone Bond.

Deze producten hebben inmiddels in veel projecten bewezen dat de techniek van data virtualization volwassen is geworden, dat het BI-systemen vereenvoudigt en dat ze aanzienlijk meer agile zijn geworden.

Dit seminar richt zich op datavirtualisatie toegepast in business intelligence systemen. In slechts één dag worden de voordelen van data virtualization uitgelegd, worden producten vergeleken en toepassingsgebieden besproken. Bovendien wordt de relatie uitgelegd met gerelateerde onderwerpen zoals MDM, data governance en SOA.

Worstelt uw bedrijf ook met een data- of applicatie-integratiepuzzel ? Dan is dit seminar voor u !

Waarom mag u dit Seminar over Datavirtualisatie niet missen ?

Concreet krijgt u antwoord op volgende vragen tijdens dit seminar:

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is bestemd voor eenieder die vanuit zijn of haar functie op de hoogte moet blijven van de nieuwste ontwikkelingen in business intelligence, zoals:

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee en Croissants, en mogelijkheid tot netwerking
14.00u
Inleiding tot Datavirtualisatie en Lean Integration Oplossingen
 
De Veranderende Wereld van Data Warehousing en Business Intelligence
15.30u
Koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot netwerking
15.50u
Onder de motorkap van een data virtualization server
 
Caching voor performance en schaalbaarheid
 
Query-optimalisatie Technieken
 
Een business intelligence architectuur gebaseerd op data virtualization
17.45u
Diner
18.45u
De Impact van Datavirtualisatie op SOA en Applicatie-Integratie (EAI)
 
De Impact van Datavirtualisatie op Master Data Management (MDM)
 
De Impact van Datavirtualisatie op Information Management en Data Governance
 
De Toekomst van Data Virtualization
20.45u
Vragen, samenvatting en besluit
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->