Enterprise Content Management

Enterprise Content Management


Concepten, business case, technologie voor het beheer en terugvinden van informatie, Web content en documenten.

6 October 2004 (14-21)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Documentbeheerssystemen zijn al zo'n 15 jaar een vaste waarde in softwareland. Met de komst van het web was er plots nood aan een nieuwe categorie van toepassingen die toelieten de inhoud van websites op een efficiŽnte manier te onderhouden: de Web Content management tools.

  Gratis: ECM Gids 2005!

Inbegrepen in uw inschrijving krijgt u de ECM Gids 2005 (waarde €79).


Meer info

Deze twee markten van Document management en Web Content management zijn aan het vervloeien in wat "Enterprise Content Management" werd gedoopt. De term behelst de aanmaak, het beheer en de publicatie van bedrijfsinhoud in alle mogelijke vormen (documenten in blobs, maar evengoed XML files, relationele databasesystemen of repositories van herassembleerbare documentcomponenten). Ook tot voor kort aparte niche-activiteiten als digital asset management en source control worden bij ECM gerekend. Gemeenschappelijk kernpunt is het beter laten renderen van de arbeidsintensieve en dus dure activiteit die de creatie van content is. Enterprise Content Management is daarmee ook een zaak van elk bedrijf, niet alleen van de publishing industrie waarmee het soms geassocieerd wordt.

Vendors proberen vanuit hun eigen historische discipline dť referentie te worden in deze geÔntegreerde visie. Net omdat contentbeheer zoveel met processen te maken heeft, is het belangrijk een goede analyse te maken van de content die in uw bedrijf circuleert en hoe er (beter) gebruik kan van gemaakt worden, om dan pas de geschikte toolkeuze te maken. Bij de toolkeuze zelf is het dan weer letten op de openheid van de technologie, zodat u later niet voor dure verrassingen komt te staan in deze snel evoluerende markt.

Welke vragen worden op dit seminar beantwoord ?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en ontvangst van de deelnemers met koffie/thee
14.00u
Aanvang seminar
14.00u-14.45u
Enterprise Content Management: Inleiding, Positionering, Concepten & Technologie
(Peter Hinssen)
15.30u-16.00u
Koffie en Informatiemarkt
16.00u-16.45u
De Relatie tussen Search & Navigatie
(Paul Hermans, Head of Information Architectures, Amplexor)
16.45u-17.30u
Case study: Beheer van productinformatie voor Web en Print
(Tom Tanghe, Information Systems Department Daikin Europe)
17.30u-18.45u
Diner
18.45u-19.45u
Overzicht en Vergelijking van ECM en WCM Tools
(Peter Hinssen)
20.15u-20.45u
Implementatie-Aspekten, Organisatie en processen
(Peter Hinssen)
20.45u-21.00u
Conclusies en afsluiting van de dag

 Sprekers


Paul Hermans (ProXML)
ProXML

Paul Hermans is onafhankelijk consultant op het vlak van:

  • XML; van alle mogelijke varianten van schematalen (XSD, RelaxNG, Schematron, NVDL) over XSLT/XQuery tot design en implementatie van hele XML pipeline architecturen. Hij is o.a. de XML architect van de "Dublin Core" gebaseerde web metadata infrastructuur van de Nederlandse overheid.
  • OWL/RDF(S), oftewel de semantische web stack. In die hoedanigheid is hij architect van een ambitieus cultureel erfgoed project geïnitieerd door de Provincie Limburg, met allerlei koppelingen naar ontologieën en thesauri in "SKOS".
  • Resource Oriented Computing en REST.

M.b.t. semantische web technologieën converteert hij legacy data naar RDF, voegt hij verschillende databronnen samen en ontwikkelt hij ontologieën om data te integreren en nieuwe data af te leiden.

Paul was hoofd electronisch uitgeven bij Ced.Samsom, deel van Wolters-Kluwer en verantwoordelijk voor het software pakket "Accon". Hij was stichter en zaakvoerder van ProText, een zeer gespecialiseerde dienstverlener op het vlak van SGML en later XML gebaseerde single-source publishing oplossingen. Hij maakte deel uit van het management team van Amplexor, een enterprise content management solution provider.

Peter Hinssen (Across Technology)
Across Technology

Ir. Peter Hinssen is een entrepreneur, spreker en schrijver. Hij is voorzitter van Porthus NV dat hij mee opstartte in 1999. Porthus is een toonaangevende leverancier van OnDemand IT-oplossingen. Daarnaast is Peter mede-oprichter van Across Technology, een consultancybedrijf voor IT strategie, Business/IT Alignment en Change Management.

In 1995 startte Peter zijn Internetactiviteiten als oprichter van e-COM, een Internet Agency dat zich vooral richtte op de Intranet/Portal markt en dat in 1999 werd overgenomen door Alcatel, en tot Alcatel e-COM en later The e-Corporation werd omgedoopt. Vanaf 2000 werd Peter Entrepreneur in Residence bij McKinsey & Company waar hij twee jaar werkte rond entrepreneurship, e-government en business/IT alignment.

Peter werkte samen met John Henderson ('Strategic alignment between business and IT'), Nicholas Carr ('IT doesn't matter') en Peter Weill ('Enterprise Architecture as Strategy') in projecten rond strategische alignment voor klanten als ING, FORTIS, Johnson & Johnson en de Royal Bank of Scotland.

Zijn boek "Business/IT Fusion. How to move beyond Alignment and transform IT in your organization" rolde in december 2008 van de persen. Dit 280 bladzijden tellende, schitterend geïllustreerd hardcover boek wordt uitgegeven bij Mach Media NV, ISBN: 9789081324236) en u vindt het ook op Amazon.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->