Enterprise Portals

Enterprise Portals


Een gepersonaliseerde en gebruiksvriendelijke interface die informatie, applicaties en processen centraliseert waardoor u uw job beter en produktiever kan uitvoeren.

29 September 2004 (14-21)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Enterprise Portals Portals (bedrijfsportalen) zijn de voor de hand liggende manier geworden om informatie binnen een bedrijf te verspreiden, en gepersonaliseerde self-service mogelijk te maken voor klanten, partners en werknemers. Een portal hoort de gebruiker in één oogopslag een overzicht te bieden op zijn/haar eigen werkomgeving, in de vorm van gegevens, applicaties en know-how. Maar wat zit er nu precies achter het "buzzword"? Wat zijn de belangrijkste toepassingsmogelijkheden voor een portal ? Is een portal gewoon een andere manier om applicatie-integratie (EAI) software aan de man te brengen? Waar betaalt een portalinvestering zich het snelst terug: "Employee Self-Service" (zowat de belangrijkste Business-to-Employee (B2E) applicatie), of in een B2B context, waar een portal CRM- en SCM functionaliteiten in zich verenigt? Wordt 2004 het jaar van de "process portals", die naast content en applicaties nu ook bedrijfsprocessen zullen aanbieden ? Deze en andere vragen worden beantwoord in dit eendaags seminar.

Het is in elk geval drummen aan de portal aanbieders zijde. Zowel de grote softwarehuizen als IBM, SAP, Microsoft, Oracle, Computer Associates, Sybase, ..., en meer kleinere gespecialiseerde spelers als Citrix, Hummingbird en Plumtree proberen een stuk van de koek te veroveren. Maar wat zijn nu de sterktes en zwaktes van al die producten? Welke vendors zullen de strijd overleven? Ondanks de verderschrijdende marktconsolidatie is het kiezen van de juiste bedrijfsportaal nog steeds geen sinecure. We hopen dat dit seminar u voldoende informatie kan geven bij die keuze.

Verder zullen we het ook hebben over de implementatie van bedrijfsportalen en portal-ready applicaties in het algemeen, alsook over de requirements voor een flexibele en veilige portaalarchitectuur, en de integratie met back-end applicaties. Tenslotte bekijken we de impact op de bedrijfsorganisatie en processen, en de kritische succesfactoren in een portaalproject.

Dit wordt geillustreerd via enkele case studies, gebaseerd op de praktische ervaringen in het ontwerp en de implementatie van enterprise portals.

Waarom dit seminar ?

Dit seminar geeft een antwoord op deze en andere vragen:

(Vanzelfsprekend verwachten we bijkomende vragen op seminars@itworks.be !)

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie is bijzonder nuttig voor

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, Koffie/Thee en Croissants
14.00u
Start van dit seminar
14.00u-14.45u
Introductie: wat zijn enterprise portals en waarvoor zijn deze nuttig ? (Peter Hinssen, Porthus)
14.45u-15.30u
Onderliggende TechnologieŽn van Enterprise Portals (Peter Hinssen, Porthus)
15.30u-16.00u
Koffie/Thee en versnaperingen
16.00u-16.30u
Collaboration, Workflow, Processen en Portals (Peter Hinssen, Porthus)
16.30u-17.30u
Marktoverzicht (Peter Hinssen, Porthus)
17.30u-18.15u
Case study: Wholesale E-Banking
(Dirk Van Boxem, IT Manager WeB Program, ING)
18.15u-19.15u
Diner
19.15u-20.00u
Case Study: Workflow automatisering bij ontwikkeling van medisch materiaal
(Peter Smets, Ethicon)
20.00u-20.45u
Hoe Implementeert u een Enterprise Portal, en hoe maakt u dit succesvol ? (Peter Hinssen)
20.45u-21.00u
Samenvatting en Besluit

 Sprekers


Peter Hinssen (Across Technology)
Across Technology

Ir. Peter Hinssen is een entrepreneur, spreker en schrijver. Hij is voorzitter van Porthus NV dat hij mee opstartte in 1999. Porthus is een toonaangevende leverancier van OnDemand IT-oplossingen. Daarnaast is Peter mede-oprichter van Across Technology, een consultancybedrijf voor IT strategie, Business/IT Alignment en Change Management.

In 1995 startte Peter zijn Internetactiviteiten als oprichter van e-COM, een Internet Agency dat zich vooral richtte op de Intranet/Portal markt en dat in 1999 werd overgenomen door Alcatel, en tot Alcatel e-COM en later The e-Corporation werd omgedoopt. Vanaf 2000 werd Peter Entrepreneur in Residence bij McKinsey & Company waar hij twee jaar werkte rond entrepreneurship, e-government en business/IT alignment.

Peter werkte samen met John Henderson ('Strategic alignment between business and IT'), Nicholas Carr ('IT doesn't matter') en Peter Weill ('Enterprise Architecture as Strategy') in projecten rond strategische alignment voor klanten als ING, FORTIS, Johnson & Johnson en de Royal Bank of Scotland.

Zijn boek "Business/IT Fusion. How to move beyond Alignment and transform IT in your organization" rolde in december 2008 van de persen. Dit 280 bladzijden tellende, schitterend geïllustreerd hardcover boek wordt uitgegeven bij Mach Media NV, ISBN: 9789081324236) en u vindt het ook op Amazon.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->