Big Data, Juridisch Bekeken

Big Data, Juridisch Bekeken


Alles over de juridische en privacy aspecten van big data applicaties en innovaties

26 February 2015 (14-18u30)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Patrick Van Eecke
Prijs: 420 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar over de juridische aspecten van big data ?

Big Data is de hype van het moment in de ICT en marketing wereld. We spreken over big data projecten indien de hoeveelheid gegevens, de complexiteit van deze gegevens, de aangroei en instroom van deze gegevens, en/of de analyse ervan onze huidige traditionele database-toepassingen overstijgt.

Big data biedt enorme mogelijkheden voor marketing en sales: klanten kunnen zeer gedetailleerd in kaart worden gebracht, wat onbeperkte mogelijkheden biedt voor prospectie, cross-selling, gerichte advertising, loyalty programma's, marketing campagnes, ... Of zoals één van de Belgische topspelers op de big data markt het samenvat: "Listen bigger", "Learn faster" en "Execute smarter".

Het lijkt vanzelfsprekend dat je voor het personaliseren van je klantenrelatie, marketing en operations, ook persoonlijke informatie gebruikt. De wetgeving over het gebruik van persoonsgegevens is echter zeer uitgebreid en zeer strikt, waardoor vele big data projecten tegen de privacy wetgeving aanlopen.

Omdat big data projectleiders in IT en marketing niet goed weten hoe ver ze hierin mogen gaan, of hoe ze dit in hun voordeel kunnen ombouwen, hebben we dit uniek seminar ontwikkeld samen met Prof. Dr. Patrick Van Eecke (DLA Piper en Universiteit Antwerpen). Patrick is een ervaren en wereldvermaard jurist, gespecialiseerd in internetrecht, en de juridische aspecten van e-commerce, data protection, big data, electronische handtekeningen, advertising, e-government, ...

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is vooral bedoeld voor managers van big data en analytics projecten die meer willen weten over de juridische en privacy aspecten van big data projecten, en voor juristen in zoverre zij (nog) niet met de big data problematiek bezig zijn.

Aarzel niet om uw vragen over dit onderwerp vooraf door te sturen naar seminars@itworks.be.

Hieronder alvast enkele artikels die de discussie kunnen opstarten:

 Volledig Programma

13.30u-14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u-18.30u
Big Data, Juridisch Bekeken

Deze presentatie wordt onderbroken door een koffie/thee pauze.

18.15u
Samenvatting en Besluit
18.30u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Patrick Van Eecke (DLA Piper)
DLA Piper

Patrick Van Eecke, Lic.Iur., LL.M., is advocaat en leidt het e-business department van het internationale advocatenkantoor DLA Piper, dat 4200 advocaten telt in 30 landen en meer dan 60 kantoren.

Patrick Van Eecke wordt door de Legal 500 en de European Legal Experts aanbevolen als één van de topadvocaten inzake ICT recht in België. Hij is in de "Guide to the World's Leading Technology, Media & Telecommunications Lawyers" als eerste Belg gerangschikt en haalt daarin 's werelds top-20.

Patrick was in 2000-2001 research fellow bij de Law School of Stanford University, California, en schreef zijn doctoraat over de juridische aspecten van de elektronische handtekening. Hij is nauw betrokken bij allerlei research en consulting opdrachten voor de Europese Commissie en de Belgische regering. Tot juni 1999 was hij adviseur van de minister van Justitie over juridische aspecten van de informatiemaatschappij en was betrokken bij de totstandkoming van de wetgeving over de elektronische handtekening, computercriminaliteit, en onderscheppen van elektronische communicatie.

In de debatten in de Europese Raad vertegenwoordigde hij België als het ging over richtlijnen over de elektronische handtekening en e-commerce. Patrick is ook auteur van diverse publicaties over computercriminaliteit, elektronische handtekening, electronic contracting en privacy en is regelmatig gevraagd als spreker op nationale en internationale conferenties. Hij is ook columnist in De Standaard over recht en e-business.

Patrick is docent aan de Universiteit Antwerpen, Faculteit Rechtsgeleerdheid, en gastdocent aan King's College (MSc Information Technology Law) and Queen Mary University of London (LL.M. Information Technology Law). Hij is auteur van diverse artikels en boeken met betrekking tot juridische aspecten van het internet en spreekt regelmatig op nationale en internationale conferenties.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->