Kennismanagement in een Microsoft omgeving

Kennismanagement in een Microsoft omgeving


Optimaliseer het gebruik van SharePoint, Office(365), Yammer, Lync, ... voor kenniswerk, collaboration en social networking in uw bedrijf !

16 October 2014 (14-21u)
Locatie: Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Steven Warmoes
Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar over kennismanagement op het Microsoft platform ?

Enerzijds groeit in onze organisaties het besef dat de performantie van kenniswerkers moet en kan verbeterd worden, en dat kennismanagement dus noodzakelijk is. De groeiende berg documenten en emails maken dat voor veel organisaties actie dringend wordt.

Snel goede antwoorden vinden op vragen, kennis intelligent opbouwen en combineren om tot innovatie te komen zijn kritische succesfactoren in de 21ste eeuw.

Anderzijds stelt men vast dat Microsoft Outlook en Office voor de meeste kenniswerkers hun dagelijkse werktuigen zijn. SharePoint is de basistool van Microsoft voor collaboration en kennismanagement, en gedraagt zich als een verlengde van MS Office. In een dergelijke omgeving is de keuze voor SharePoint als ICT-enabler voor kennismanagement een voor de hand liggende optie. Er wordt in dit seminar ook voldoende aandacht besteed aan DE kritische succesfactor voor een succesvolle SharePoint-implementatie: de Governance aan de businesskant met de verschillende rollen die de business op zich moet nemen.

Dit seminar toont op een praktische wijze via talloze voorbeelden en anekdotes hoe de Microsoft omgeving voor kennismanagement gebruikt kan worden. Het gaat hierbij niet alleen om SharePoint, maar ook om andere tools zoals Office, Lync, Yammer, tablets en smartphones, Office 365, ... Het geheel wordt geïllustreerd met verschillende voorbeelden uit de realiteit van allerlei organisaties, van groot over klein tot éénmansbedrijven, zowel in de privé- als in de publieke sector.

Wat leer je tijdens dit seminar ?

Voor wie is dit seminar over kennismanagement op het Microsoft platform bestemd ?

Dit seminar is vooral interessant voor:

 Volledig Programma

13.30u-14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants + Networking opportuniteit
14.00u-15.30u
Kennismanagement Crash Course en met Interactieve Oefeningen
15.30u - 15.45u
Korte pauze met koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot networking
15.45u-17.15u
KM Functionaliteit in Microsoft Tools met Interactieve Oefeningen
17.15u - 17.30u
Korte pauze met koffie/thee, versnaperingen en mogelijkheid tot networking
17.30u - 18.45u
Concrete cases en hun lessons learned
18.45u - 19.30u
Uitgebreid diner-buffet met mogelijkheid tot networking
19.30u - 20.45u
Kennismanagement & Governance
20.45-21.00u
Vragen, samenvatting en besluit
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Steven Warmoes (Warmoes & Networks)
Warmoes & Networks

Steven Warmoes is zelfstandig consultant in kennis- en informatiedeling sedert 1987, waarbij hij heel vaak de interne netwerk- en communityvorming bevordert via kennismanagement, collaboration en social media. Hij adviseert en coacht teams en organisaties, o.a. Belfius, ING, FOD Buitenlandse Zaken, FOD Sociale Zekerheid, IWT, SERV, Onafhankelijke Ziekenfondsen, CNH, Transics, ... alsook kleinere bedrijven en social profit organisaties.

Steven Warmoes is Burgerlijk Ingenieur Informatica, en Master General Management (Vlerick School). Hij publiceert regelmatig op zijn blog http://blog.warmoes.com/.

U kunt hem kontakteren per email op steven@warmoes.com en via www.warmoes.com, waar u talrijke referenties over kennis en kenniswerk kan vinden. U kan Steven ook volgen via twitter: @stevenwarmoes.

Bernard Vandecavey (FOD Sociale Zekerheid )
FOD Sociale Zekerheid

Bernard Vandecavey is een lijnmanager die bewust is van de opportuniteiten van kennismanagement, niet alleen binnen zijn eigen organisatie, maar ook met partnerorganisaties. Hij is adviseur-generaal bij de FOD Sociale Zekerheid. Qua vorming is hij jurist, en behaalde het diploma Public Management aan de Solvay Business School. Hij is de drijvende kracht achter het succesvolle kennisplatform Piramid, gebaseerd op MS SharePoint.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->