Gestructureerd Databaseontwerp

Gestructureerd Databaseontwerp


Van Informatiebehoefte naar Tabelstructuur: Concepten, Aanpakken en Praktische Tips

16-17 February 2011 (10-18u)
Locatie: Crowne Plaza Antwerpen (Antwerp, Belgium)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1350 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Tijdens deze uitermate praktische en interactieve workshop leert u een gestructureerde, geïntegreerde en moderne manier voor het ontwerpen van relationele databases, gebaseerd op jarenlange ervaring met het bouwen van grote databases.

Veruit de meeste databases die momenteel gebruikt worden zijn relationeel (IBM DB2, Oracle, Microsoft SQL Server, MySQL, Sybase, ...), en de data kan via de gestandaardiseerde taal SQL worden geraadpleegd, verwerkt en bewerkt. Helaas is het niet voldoende om SQL te kennen om relationele databases goed te kunnen ontwerpen, er zijn ook vele goede en minder goede aanpakken en diverse praktische do's en dont's in database-ontwerp.

Deze praktische en pragmatische workshop bevat vele voorbeelden en oefeningen, en om een maximale interactie en optimale leerervaring te garanderen wordt het aantal deelnemers beperkt tot 24.

Inleiding tot deze workshop

In deze workshop wordt een gestructureerde methode voor het ontwerpen van relationele databases behandeld. De methode bestaat uit de volgende op elkaar afgestemde fasen:

De workshop is zeer interactief. Met vele voorbeelden en oefeningen worden deelnemers uitgelegd hoe bepaalde aspecten van databaseontwerp werken.

Deze cursus is een samenvatting van de jarenlange ervaringen van velen bij het bouwen van grote databases, zowel met IBM DB2, Oracle, Microsoft, MySQL, Sybase, of andere databaseservers. Deze workshop is dan ook volledig database-onafhankelijk.

Waarom deze workshop ?

Het doel van deze workshop is het aanleren van een gestructureerde, geïntegreerde en moderne methode voor het ontwerpen van relationele productiedatabases en datawarehouses.

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Deze workshop is van belang voor diegenen die direct of indirect betrokken is bij het ontwerpen en ontwikkelen van relationele databases, waaronder:

Deze workshop is gericht op gebruikers met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie is aangewezen.

 Volledig Programma

Elke dag

Gespreid over 2 dagen krijgt u:

1. Inleiding tot Databaseontwerp en Informatieanalyse

2. Componenten van een Informatiemodel

3. Object-oriented Uitbreidingen

4. Modelleren van Tijd en Historie

5. Verifiëren van een Informatiemodel

6. Wat is Logisch Databaseontwerp ?

7. Van Informatiemodel naar Logisch Databaseontwerp

Primaire- en Refererende Sleutels

7. Samenvatting en besluit

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->