Fysiek Databaseontwerp

Fysiek Databaseontwerp


Haal meer uit uw Database !

2-3 June 2004 (9-17)
Locatie: Holiday Inn Gent (Gent)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 1150 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Over deze workshop

Deze tweedaagse workshop is gericht op fysiek databaseontwerp voor relationele databases, zoals Oracle, DB2, Sybase, MS SQL Server en Informix.

De primaire doelstelling van fysiek databaseontwerp is het converteren van een logisch database model op een effectieve en efficiŽnte manier. Het is niet realistisch om te verwachten dat een logisch model ťťn-op-ťťn geconverteerd kan worden naar een fysiek model. Maar het is wel het doel; het is een startpunt dat continu de fysieke ontwerpers voorgehouden moet worden. Dit is het thema van deze twee dagen.

Diverse technieken om performance te verbeteren, uiteenlopend van toevoegen van vrije ruimte tot aan migreren naar een gedistribueerde database, worden behandeld. Voor elke techniek wordt de invloed bestudeerd op opslagruimte, performance, integriteit, concurrency en netwerkverkeer.

Fysiek databaseontwerp begint met een studie naar de karakteristieken en het gebruik van gegevens. Hoeveel gegevens worden opgeslagen, hoe worden gegevens door de applicaties benaderd en hoe vaak? Al dit soort vragen vereisen een antwoord voordat we met fysiek databaseontwerp kunnen starten. Deze studie wordt wel eens implementatie-analyse genoemd.

Waarom deze workshop ?

Het doel van deze workshop is het geven van richtlijnen voor en inzicht in de brede verzameling technieken die er bestaan om de effectiviteit en efficiŽntie van een operationele database te verbeteren.

Voor wie is deze workshop bestemd ?

Deze workshop is van belang voor diegenen die relationele databases ontwerpen en bouwen en daarvoor gedegen kennis nodig hebben zoals:

Deze tweedaagse workshop is gericht op personen werkend met middelgrote tot grote computersystemen. Een minimale kennis van relationele databasetechnologie is aanbevolen.

 Volledig Programma

Elke dag begint om 9.00u met ontvangst van de deelnemers met koffie/thee vanaf 8.30u, en eindigt om 17.00u. Gespreid over 2 dagen krijgt u:

1. Inleiding tot databaseontwerp

2. Kort overzicht van relationele databaseconcepten

3. Implementatie-analyse

4. Invloed van applicatieontwerp op de performance van databases

5. Fysieke databaseontwerp aspecten

6. Fysiek databaseontwerp voor parallelle relationele databases

7. Samenvatting

 Sprekers


Rick van der Lans (R20/Consultancy BV)
R20/Consultancy BV

Rick van der Lans is onafhankelijk adviseur, docent en auteur op de terreinen datawarehousing, business intelligence, applicatie-integratie en databasetechnologie. Als consultant heeft hij door de jaren heen veel grote bedrijven (nationaal en internationaal) geadviseerd bij het ontwerpen van hun datawarehouse-architectuur en bij het maken van een toolkeuze.

Rick heeft als spreker op conferenties een zeer goede naam verworven zowel in binnen- als buitenland. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken.

Hij schrijft voor het bekende BeyeNetwork.com. Tevens verschenen van zijn hand diverse artikelen in toonaangevende vakbladen. Verschillende van zijn boeken, waaronder het populaire "SQL Leerboek", zijn in vele talen gepubliceerd. Recent is van zijn hand verschenen Data Virtualization for Business Intelligence Systems", alsook tientallen whitepapers over BI.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->