Verbeter uw Software-Ontwikkelingsproces

Verbeter uw Software-Ontwikkelingsproces


Agile technieken en UML Best Practices

30 March 2004 (14-21)
Locatie: Business Faculty Brussel (Neder-over-Heembeek)
Gepresenteerd in het Nederlands
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Al tientallen jaren beloven nieuwe technologieën en software tools uw productiviteit te verhogen en de kwaliteit van de code te verbeteren. Meer en meer organisaties realiseren zich dat het schoentje echter wringt bij het software-ontwikkelproces zelf, eerder dan bij de tools.

Verbeterde technologieën en tools hebben weinig effect in een ongedisciplineerd, chaotisch project. Aan de andere kant, een overgedetailleerd en zwaar bureaucratisch proces slorpt tijd en energie op en levert evenmin de verhoopte resultaten.

Dit seminar verschaft u inzicht in het opzetten van een pragmatisch en agile development proces. Rode draad is een voorbeeld applicatie (helpdeskautomatisering) die tijdens het seminar wordt uitgewerkt en illustreert wie wat doet op welke wijze in elke fase van het ontwikkelingsproces. In dit voorbeeld zal u ook zien hoe de UML modellen gaandeweg verfijnd worden, van analyse over design tot implementatie.

We kunnen het beoogde software-ontwikkelingsproces als volgt omschrijven:

Dit seminar laat u ook kennismaken met een verzameling erkende best practices van elk deel van een iteratief, kwaliteitsgedreven ontwikkelingsproces. We bekijken de onderliggende principes, het waarom ervan, hoe ze elkaar combineren, en hoe ze elkaar aanvullen. We vergelijken ook populaire methodes als Extreme Programming and Rational Unified Process.

Voor wie is dit seminar bestemd ?

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en Koffie/Thee
14.00u - 14.30u
Inleiding: hoe ziet een goed ontwikkelingsproces eruit?
14.30u - 15.30u
Erkende Best Practices
15.30u - 15.45u
Pauze met Koffie/Thee
15.45u - 17.45u
Het Proces Stap voor Stap: Case Study
17.45u - 19.00u
Diner
19.00u - 20.30u
Het Proces Stap voor Stap: Case Study
20.30u - 21.00u
Samenvatting, conclusies en Q&A

 Sprekers


Rudy D'hauwe is n van de oprichters van UsToBe Software Foundation, dat zich specialiseert in Java and J2EE software-ontwikkeling, in het bijzonder van snelle, betrouwbare en flexibele Web applicaties. Voor UsToBe staan 3 belangrijke punten centraal: de performantie en schaalbaarheid van applicaties, en de produktiviteit bij de ontwikkeling ervan. UsToBe gebruikt daarbij de nieuwste Java, J2EE en XML technieken en tools, maar biedt ook consulting aan om deze te integreren in uw huidig ontwikkelingsproces.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->