Agile development in de praktijk

Agile development in de praktijk


Het implementeren van agile best practices in uw organisatie

14 March 2007 (14.00-18.30)
Locatie: Sofitel Diegem (Diegem near Brussels (Belgium))
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 300 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit seminar ?

Een aantal jaren geleden was agile software development een nieuw fenomeen op het gebied van het organiseren van software development, dat nog alleen in kleine innovatieve bedrijfjes zijn weg vond. Inmiddels, anno 2007, begint agile software development gemeengoed te worden. Grote organisaties als Microsoft, IBM Rational, en in Belgie bijvoorbeeld KBC Bank en Ardatis hebben de grote voordelen van agile software development ingezien, zowel voor opdrachtgever als opdrachtnemer. Veel organisaties in binnen- en buitenland overwegen momenteel de eerste stappen te zetten in deze evolutionaire richting.

Welke vragen komen aan bod?

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminarie richt zich op iedereen die zicht bezig houdt met de organisatie van het software development proces:

Sander Hoogendoorn, werkzaam als principal technology officer bij Capgemini en erkend agile evangelist van het eerste uur, geeft antwoorden en praktijkvoorbeelden. Daarnaast presenteert KBC Bank hoe ook KBC IT zich in de richting van agile werken begeeft, en Johan Lybaert van Ardatis hoe Scrum werd gebruikt voor één van de grootste Java-toepassingen in België.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie met koffie/thee en croissants
14.00u - 14.40u
Voorgeschiedenis en korte introductie
(Sander Hoogendoorn)

14.40u - 15.10u
Wat betekent agile software development voor mijn projecten?
(Sander Hoogendoorn)
15.10u - 15.55u
Case: Agile software development bij KBC
(Jan Laureys, ICT Senior Team Leader, en Peter Bauwens, Technical Architect, KBC ICT)

Jan Laureys is verantwoordelijk voor de operationele aansturing van de KBC .NET project teams en het KBC .NET Servcie Center. De teams werken volgens de agile methodiek, meer en meer ook in combinatie met het Indische KBC offshore bedrijf Value Source.

Peter Bauwens is technical architect van het KBC .NET Service Center, dat overkoepelend verantwoordelijk is voor de technische aansturing van alle .NET teams binnen de KBC groep.

15.55u - 16.10u
Pauze: koffie en versnaperingen
16.10u - 17.10u
Het implementeren van agile best practices
(Sander Hoogendoorn)
17.10u - 17.25u
Pauze: koffie en versnaperingen
17.25u - 18.10u
Case: Ventouris
(Johan Lybaert, Ardatis (CEGEKA Groep) )

Johan Lybaert is verantwoordelijk voor "Ventouris", een in ASP gehoste applicatie. Vijf teams ontwikkelen simultaan volgens de SCRUM en eXtreme Programming praktijken. Johan Lybaert zal uitleggen hoe SCRUM en XP aan te wenden in grote projecten.

18.10u - 18.30u
Het implementeren van agile best practices
(Sander Hoogendoorn)
18.30u
Samenvatting en Besluit - einde van dit seminar

 Sprekers


Sander Hoogendoorn (Capgemini)
Capgemini

In zijn rol als Principal Technology Officer bij Capgemini houdt Sander Hoogendoorn zich bezig met de innovatie van software development. Sander is erkend global thought leader op het vlak van agile development bij Capgemini. Daarbij is hij onder meer verantwoordelijk voor Capgemini's agile ontwikkelplatform, dat het Accelerated Delivery Platform (ADP) wordt genoemd.

Sander's expertise loopt van (agile and non-agile) software ontwikkelmethodieken, software architectuur, design patterns, modelering, UML, model driven software development, .NET, Java en tools. Hij coacht organisaties en projecten, en heeft talloze artikelen en columns gepubliceerd in internationale magazines, zoals OBJECTSpectrum (in Duitsland), International Developer (in Australië), Software Release Magazine. Daarnaast heeft Sander boeken geschreven over UML en over agile software development. Sander is ook een veelgevraagd spreker op nationale en international conferenties, zoals OOP, JAOO, SET, Javapolis, TDWI en DevDays. Sander verzorgt ook nog seminars en workshops over UML, .NET, software-architectuur, design patterns, en agile development zowel in Nederland als in België.

Het Accelerated Delivery Platform (ADP) stelt Capgemini en haar klanten in staat systeemontwikkelprojecten te vernellen en industrialiseren, gebruikmakend van de katalysatoren die het platform biedt, zoals de Smart lifecycle, het gebruik van smart use cases, pragmatische schattingstechnieken gebaseerd op smart use cases, agile dashboarding en burn charts om de voortgang van projceten te bewaken, model driven development, codegeneratie, frameworks en krachtige testtechnieken. Technieken en tools uit het platform worden geadopteerd door een snelgroeiend aantal grote en kleinere organisaties. Het ADP is gebruikt in diverse typen projecten, waaronder .NET, Java, Sharepoint, en meer recent zelfs in SAP implementaties and business intelligence.

Sander's blog: http://sanderhoogendoorn.com/blog

Johan Lybaert (Cegeka)

Johan LybaertJohan Lybaert is Program Manager bij Cegeka en  heeft meer dan 25 jaar ervaring in IT projecten. Voor het tijdig en succesvol opleveren van projecten, vindt hij eerst en vooral het kiezen en toepassen van de gepaste methodologie belangrijk.

Vandaag is Johan Lybaert verantwoordelijk voor het project Ventouris, het grootste J2EE project in de Benelux  dat ontwikkeld wordt volgens de agile development approach.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->