BPMN 2.0 Syntax en Praktijk

BPMN 2.0 Syntax en Praktijk


Een overzicht, positionering en evaluatie van het modelleren van bedrijfsprocessen met BPMN: wanneer, waarom en vooral: hoe ?

15 September 2010 (14-21)
Locatie: Pullman Diegem (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 640 EUR (excl. 21% BTW)
AGENDA » SPREKERS »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related open workshops:

Check out our related in-house workshops:


Leerobjectieven:

Waarom dit seminar ?

BPMN staat voor "Business Process Modeling Notation". Deze notatie is uitgegroeid tot dé standaard voor het modelleren van bedrijfsprocessen. Het biedt ondernemingen het vermogen hun interne bedrijfsprocedures beter te begrijpen door middel van grafische voorstellingen.

Organisaties verwerven hierdoor de kracht om procedures op een begrijpbare en standaard manier mee te delen. Deze grafische voorstellingen vergemakkelijken het communiceren en het begrijpen van samenwerkingsverbanden en de bedrijfstransacties tussen de verschillende organisaties. Hierdoor verwerven ondernemingen en hun medewerkers een beter inzicht in hun kernactiviteiten en biedt het een mogelijkheid om zich snel aan te passen aan nieuwe interne en B2B omstandigheden.

Wat leert u uit dit seminar ?

Deze cursus is een inleiding tot het "Business Process Modeling Notation" formaat. Het zal BPMN positioneren als de tweede laag van de 3D bedrijfsblauwdruk van de organisatie. Deze laag situeert zich tussen de "visie" (eerste laag) en de "Low Level BPM" (derde laag, notatie in UML). Deze cursus zal de volledige syntax van BPMN bespreken (zowel versies 1.0, 1.1 en 1.2, als de gloednieuwe versie 2.0) alsook de relatie met UML - wanneer gebruik ik wat ?

Bovendien gaan we iets dieper in op de relatie tussen BPMN 1.2 en BPMN 2.0 enerzijds en de RA(S)CI methode anderzijds, dit is een methode waarbij bedrijfsprocessen en deelnemers worden gedefinieerd vanuit een visie en/of strategie. Deze methode linkt verantwoordelijkheden en bevoegdheden van medewerkers aan de uit te voeren activiteiten. Het resultaat is een handzame en transparante procesbeschrijving van activiteiten en rollen die verder in detail wordt uitgewerkt in BPMN 1.2 en BPMN 2.0.

Dit seminar helpt deelnemers tegemoet te komen aan de toenemende eisen in bedrijfsprocesmodellering, vooral voor business process reengineering (BPR). BPMN kan gebruikt worden voor het modelleren van een AS-IS en TO-BE situatie. De BPMN-diagrammen gemodelleerd met voldoende precisie en detail kunnen worden gebruikt om automatisch - naast diverse andere technologieën - BPEL (Business Process Execution Language) code te genereren voor de uitvoering van processen. Vóór BPMN bestond er geen standaard modelleringsmethode die deze facetten ondersteunde.

Hierdoor geeft deze cursus vooral een antwoord op deze vragen:

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar richt zich op iedereen die een beter begrip wil van procesmodellering met BPMN, of dit wil gaan gebruiken. In het bijzonder kunnen we hierin 2 grote doelgroepen onderscheiden:

In deze doelgroepen mikken we met deze cursus vooral op deze funkties, maar dit is zeker geen beperkende opsomming:

AGENDA » SPREKERS »
Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.