Visualisatie Best Practices met Tableau Desktop en QlikView
 • (0)9 241.56.13
 • feedback@itworks.be

  Visualisatie Best Practices met Tableau Desktop en QlikView

  Praktische workshop boordevol tips om uw Tableau of QlikView rapporten en dashboards te verbeteren

   22 September 2015 (10-18u)
   Golden Tulip Brussels Airport (Diegem)
   Prijs: 650 EUR (excl. 21% BTW)

   Gepresenteerd in het Nederlands door Anita Vromans, Alberto Herrera

  This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars

  These related seminars and workshops may also be of interest to you:


  Leerobjectieven:

  Wat leert u tijdens deze intensieve en interactieve workshop ?

  Tijdens deze intensieve en interactieve workshop krijgt u heel wat inzicht en informatie in een unieke combinatie van theorie en praktijk:

  • Theorie:
   • Inzicht in hoe de mens omgaat met visuele signalen
   • Kennis van de verschillende grafieken en de beste toepassing daarvan
   • Inzicht in de meest gemaakte fouten bij het ontwerpen van dashboards
   • Inzicht in hoe verschillende grafieken in samenhang te presenteren in een dashboard
  • Praktijk:
   • Oefenen met diverse soorten grafieken (forecasting, sparklines, ...), Dashboard "space management" (objecten in een DB), verlagen van ink-ratio in charts, filters en interactie in het Dashboard
   • We gaan een drietal dashboards ontwikkelen (startend met een strategisch dashboard, vervolgens vertalen naar een analytisch en naar een operationeel dashboard)
   • In groepjes gaan we aan de hand van een case al het geleerde in de praktijk brengen. De drie dashboards en case zullen twee afzonderlijke oefeningen zijn en maken ieder gebruik van een andere dataset
   • Hoe het maximum aan visualisatie-inzicht te halen uit Tableau en/of Qlik software in uw bedrijf
   • Veel gestelde vragen over Tableau Desktop, QlikView en Qlik Sense
   • Breng a.u.b. een laptop mee (hieronder staan de links voor wie een gratis trial versie van deze tools wil downloaden)

  Waarom mag u deze workshop niet missen ?

  Deze ééndaagse cursus "Visualisatie Best Practices met Tableau Desktop, QlikView en Qlik Sense" is een praktische workshop boordevol tips om uw rapporten en dashboards met Tableau Desktop en QlikView/Sense te verbeteren.

  Business intelligence ontwikkelaars en bouwers van rapporten zijn een groot gedeelte van de dag bezig om informatie goed te presenteren aan een eindgebruiker. Hierbij zijn er vele items waarmee je rekening kunt/moet houden. Het doel van het presenteren van informatie is inzicht te creëren, maar hoe doe je dat nu in de praktijk ? Deze cursus biedt daarop een klaar en duidelijk antwoord.

  Tijdens deze workshop gaan we er voor zorgen dat u de data op een juiste maar vooral doeltreffende manier kunt presenteren aan de gebruikers door gebruik te maken van tools als Tableau Desktop en QlikView.

  We zullen dit doen door theorie met praktijk te verbinden. Waarom is een visualisatie sneller te begrijpen? De wereld bestaat uit beelden en niet uit cijfers, alles wat een mens ziet en ervaart is opgebouwd uit vormen, kleuren, beweging en dergelijke: vormen waarmee een associatie is, kleuren die een onbewuste reactie oproepen, een beweging die aanzet tot een actie, ... Deze emoties en reacties komen terug bij het zien van een visualisatie.

  Essentieel binnen business intelligence is het geven van "actiegericht inzicht". Hiervoor zijn visualisaties uitermate geschikt door de versimpelde weergave en de visueel ingestelde beschouwer. Een nadeel is dat het visuele systeem van de mensen zeer complex is. Wel zijn er een aantal wetmatigheden en regels te benoemen waar men zich aan moet houden. Gebeurt dit niet dan schiet een visualisatie, en daarmee ook de rapportage, vaak haar doel voorbij aan hoe informatie gepresenteerd wordt aan een eindgebruiker.

  Voor wie is deze training bestemd ?

  Deze crash course richt zich tot iedereen die zich bezighoudt met het weergeven van data, waaronder o.a.:

  • BI-toolontwikkelaars
  • Bouwers van rapporten en dashboards

  Ervaring met het werken en eventueel ontwerpen van rapporten is een plus. Tijdens deze training maken we gebruik van Tableau Software en QlikView. Sommigen zullen de vermelde visualisatietechnieken, richtlijnen en tips uitwerken met Tableau en anderen met Qlik software. Bovendien kunt u ook veel leren van de ervaringen van de sprekers en van de andere deelnemers met de tool(s) die u gebruikt.

  U wordt verzocht een laptop mee te brengen met minstens een gratis trial versie van Tableau Public en/of QlikView/Sense geïnstalleerd.

  Bekijk nu het volledige programma ...

  En bekijk wie deze opleiding presenteert ...

  JA, ik wil deelnemen !

  Vragen hierover ? Geïnteresseerd maar u kan niet deelnemen ? Stuur ons een email.

  ABOUT I.T. WORKS®

  I.T. Works has been organizing seminars and workshops on technical and business IT topics since 1992. Our high-quality, information-packed, vendor-independent events provide solutions to the problems that many IT and business professionals face today.

  CONTACT US

  I.T. Works
  Technologiepark 82, 9052 Gent
  Email: info@itworks.be
  Phone: +32 (9) 241.56.13
  Fax: +32 (9) 241.56.56
  BTW/VAT/RRRP: BE 0454.842.797

  © I.T. Works - All Rights Reserved