Microsoft PowerApps en Flow: de Toolset voor Citizen Developers

Microsoft PowerApps en Flow: de Toolset voor Citizen Developers


Een overzicht van Microsoft's Business Application Framework: ontdek hoe makkelijk citizen developers business applicaties kunnen bouwen

7 December 2017 (14-18.30)
Locatie: Parker Hotel (Diegem)
Gepresenteerd in het Nederlands door Gert Vonck en Steve Da Re
Prijs: 480 EUR (excl. 21% BTW)
Registreer NU »

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

De opkomst van de citizen developer en low-code platformen

De evolutie in Low Code Application Platformen biedt ons de mogelijkheid om op een eenvoudige, intuïtieve en business gedreven manier nieuwe bedrijfsapplicaties te bouwen. De voordelen van low code platformen zijn enorm:

Naast deze nieuwe generatie RAD (Rapid Application Development) tools, zien we ook de opkomst van de citizen developer. Dit zijn gedreven business gebruikers, met affiniteit voor technologie, die nieuwe applicaties bouwen dankzij low code application platformen.

Met de komst van Microsoft's Business Application Framework, waarin we applicaties terugvinden als PowerApps, Flow, de Common Data Service en PowerBI, investeert Microsoft volop in de uitbouw van hun low code platform. Het reikt verder dan de typische low code platformen, want het voorziet ook de nodige functionaliteiten rond business analytics en business automation, wat het een ideale oplossing maakt voor elke citizen developer in een Microsoft omgeving (SharePoint, Office365, eventueel ook Dynamics).

Tijdens dit namiddagseminar kijken we naar de mogelijke rol van citizen development en het Microsoft low-code application platform in uw bedrijf. We duiken in applicaties als PowerApps, Flow en de Common Data Service, en tonen met welk gemak nieuwe applicaties kunnen gebouwd worden. Wie zijn laptop meebrengt, krijgt een vliegende start in het bouwen van een typische applicatie. Ondertussen hebben in de voorbije sessies reeds een 30-tal IT-ers en ook niet IT-ers een mobiele applicatie gebouwd, die ze trots op hun smartphone demonstreerden.

Bereidt u dus voor op tal van boeiende inzichten in een platform dat een revolutie kan teweeg brengen binnen elke business landschap!

Wat leert u uit deze seminar ?

Inhoudelijk zullen we de volgende vragen beantwoorden:

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is bedoeld voor iedereen met interesse in low code platformen, meer specifiek Microsoft PowerApps & Flow.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie, koffie/thee en croissants
14.00u - 14.45u
De citizen developer en low code platformen

We starten dit seminarie met het bekijken van de grootste uitdagingen in de wereld van business apps. Vervolgens bespreken we de term 'Citizen Developer' en de evolutie die deze rol met zich mee brengt.

14.45u - 15.15u
Overzicht van het Microsoft Business Application Framework

In het tweede deel bekijken we het Microsoft Business Application Framework. We bekijken PowerApps, Flow, Common Data Service en de mogelijkheden op vlak van connectors.

Rond 15.45u
Koffie/Thee en Versnaperingen
15.15u - 17.00u
Deep dive in Microsoft PowerApps & Flow

In deel drie zoomen we in op de mogelijkheden van PowerApps & Flow.

Microsoft PowerApps:

Microsoft Flow:

17.00u - 18.20u
PowerApps & Flow in de praktijk

In het laatste deel tonen we jullie hoe we een app bouwen en zullen we de verschillende stappen toelichten. Wie zijn/haar laptop meebrengt, kan onmiddellijk aan de slag.

18.20u - 18.30u
Q & A, Samenvatting en Conclusies
18.30u
Einde van dit Seminar

 Sprekers


Gert Vonck (Appfie)
Appfie

Gert Vonck is de persoon achter de startup Appfie. Appfie heeft zijn focus rond Microsoft PowerApps & Flow, en wil organisaties begeleiden met het gebruiken van het Microsoft low code platform. Voordien was Gert een business consultant die zijn klanten hielp met het definiëren van CRM strategieën, roadmaps en organizational change.

Steve Da Re (SDR Consult)
SDR Consult

Steve Da Re is zelfstandig consultant en oprichter van SDR Consult bvba. Steve was jarenlang verantwoordelijk voor "Applications" bij BDO en is momenteel aan de slag als User Adoption & Change Manager bij BNPParibasFortis.

Zijn focus ligt voornamelijk op Office365 en Sharepoint. Hij volgt de nieuwe ontwikkelingen van Microsoft op de voet en heeft een grote passie voor Microsoft Flow. Met de out-of-the-box functionaliteiten van Microsoft probeert hij de nood aan 3rd party applications en custom development te vermijden.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->