Lean Six Sigma MasterClass

Lean Six Sigma MasterClass


Verbeter de kwaliteit, snelheid en kostenstructuur van uw processen en produkten met behulp van Lean en Six Sigma technieken

6 May 2010 (14-21u)
Locatie: Crowne Plaza Antwerpen (Antwerp, Belgium)
Gepresenteerd in het Nederlands door
Prijs: 540 EUR (excl. 21% BTW)

This event is history, please check out the List of Upcoming Seminars, or send us an email

Check out our related in-house workshops:

 Leerdoelen

Waarom dit Seminar over Lean Six Sigma?

Het doel van dit seminar is om u een beeld te geven van de beschikbare methodieken voor proces- en kwaliteitsverbetering. Wat is hun achtergrond? Hoe werken ze? Wat zijn de voordelen? Wat zijn de nadelen? Aan de hand van voorbeelden en interactieve werkvormen zal niet alleen de theorie behandeld worden maar juist ook de praktijk. Hierdoor ontdekt u de mogelijkheden voor toepassing van deze methodieken in uw eigen organisatie.

Deze Masterclass wordt verzorgd door Peter Matthijssen, consultant bij BiZZdesign en gecertificeerd Lean Six Sigma "Black Belt". Peter heeft ruime praktijkervaring als projectleider van verbeterprojecten en is auteur van het boek "Kwaliteitsverbetering van Processen" (BiZZdesign Academy 2008, ISBN: 978-90-79240-01-2, 88 blz). Dit boek, dat is gebaseerd op een praktijkcase, beschrijft op een toegankelijke manier een best practice aanpak voor procesverbetering en de bijbehorende technieken. Bij uw deelname ontvangt u een gratis exemplaar van dit boek.

Dit seminar behandelt 3 methoden voor procesverbetering:

Tenslotte gaan we in op de methode die het beste van deze werelden combineert: Lean Six Sigma. We onderzoeken wat deze techniek te bieden heeft, hoe die kan toegepast worden, en vooral ook hoe u deze in uw bedrijf kan gebruiken om processen te verbeteren, en uw klanten aangenaam te verrassen in snelheid en kwaliteit.

Waarom mag u dit seminar over Lean Six Sigma niet missen ?

Concreet krijgt u antwoord op volgende vragen tijdens dit seminar:

Voor wie is dit seminar bestemd ?

Dit seminar is vooral bestemd voor organisaties die willen beginnen (of reeds actief bezig zijn) met het verbeteren van hun processen, en hiermee hun kwaliteit. Eerst waren het vooral de industriële organisaties die methodieken zoals Six Sigma, Lean Management en Theory of Constraint in de armen sloten. Juist ook voor dienstverlenende of gegevensverwerkende organisaties blijken de methodieken enorm krachtig. Kwaliteit van processen en produkten is belangrijk voor uw klanten, maar bepaalt ook voor een belangrijk deel de kosten die met deze processen samenhangen, niet onbelangrijk in deze tijden van economische onrust.

 Volledig Programma

13.30u - 14.00u
Registratie en Ontvangst van de deelnemers met Koffie/Thee en croissants
Inleiding
Methoden voor procesverbetering
Lean Thinking en Lean Management
Theory of Constraint
Six Sigma
Lean Six Sigma
18.00u-19.00u
Diner
Lean Six Sigma in de Praktijk
20.45u-21.00u
Conclusies en Samenvatting
21.00u
Einde van dit seminar

 Sprekers


Peter Matthijssen (BiZZdesign Nederland)
Peter Matthijssen BiZZdesign Nederland

Peter Matthijssen is consultant en trainer bij BiZZdesign Nederland en gecertificeerd Lean Six Sigma "Black Belt". Peter heeft ruime praktijkervaring als projectleider van verbeterprojecten en is auteur van het boek "Kwaliteitsverbetering van processen". Dit boek, dat is gebaseerd op een praktijkcase, beschrijft op een toegankelijke manier een best practice aanpak voor procesverbetering en de bijbehorende technieken.

Questions about this ? Interested but you can't attend ? Send us an email !

-->